Buka ménu utama
Yovie Widianto

Yovie Widianto dibabarkeun di Jakarta, 21 Januari 1968[1]. Lian ti pangarang lagu, Yovie ogé manrupa salah sahiji anggota jeung nu ngawangun grup musik Kahitna maké alat musik keyboard sarta grup musik The Nuno anu dijieun taun 2001[1]. Yovie anu geus suksés ngorbitkeu para penyanyi ngaliwatan lagu-lagu anu dijieunna, para penyanyi éta di antarana Rio Febrian, Audy, Rida Sita Dewi, Rita Effendi, Yana Yulio, Pinkan Mambo, Delon, Astrid jeung réa-réa deui[1]. Lian ti éta Yovie ogé ngajalankeun solo karir, albumna A Potrait of Yovie anu dirilis taun 2005 jeung albumna nu anyar Kemenangan Hati[1].Album Kemenangan Hati ieu dinyanyikeun bareng jeung Dearly Dave Sompie ogé Ghea Dahliana Oktarin[1]. Yovie Widianto karék gé bérés ngayakeun konser A Mild Live The Magical Journey Of Yovie Widianto, salaku mieling yén manéhna geus 23 taun berkarir di dunya musik[1]. Musikalitas Yovie dina widang musik geus teu dianggap léléngkah halu deui, malah dina acara AMI Awards 2009,manéhna meunang nominasi panglobana nepi ka genep nominasi di antarana aya nu bareng jeung Yovie and Nuno tuluy sésana nominasi pribadina sorangan[1]. Nalika TK jeung SD manéhna diajar musik di Bina Musika[2].Di SMP manéhna geus leuwih mandiri [2].Unggal soré manéhna manggung di Hotél Savoy HomanBandung mawakeun lagu-lagu klasik jeung jazz[2]. Nalika SMA Yovie diajar ngarang lagu jeung diajar widang komposisi jeung aransemen ka Elfa Secioria[2].Manéhna gabung jeung grup Indonesia 6 jeung kudu pulang anting Bandung-Jakarta[2].

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g Yovie Widianto(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b c d e Yovie Widianto(diakses 4 Desember 2011)