Buka ménu utama

Abkhazia (basa Abkhaz: Аҧсны/Apsny, basa Géorgia: აფხაზეთი/Apkhazeti, basa Rusia: Абха́зия/Abkhazia) nyaéta hiji nagara républik nu sacara de facto merdika, saluas 8.600 km², aya di Kaukasus. Géorgia nglaim Abkhazia salaku wewengkon kadaulatanna. Kadaulatan républik ieu teu diakuan sacara internasional, iwal Rusia nu ngakuanna dina 26 Agustus 2008 bareng jeung pangakuan kadaulatan Ossétia Kidul.[1] Abkhazia aya di basisir wétan Laut Hideung, tepung wates jeung Rusia di kalér. Jeung Géorgia, watesna dina wewengkon Samegrelo-Zemo Svaneti di beulah wétan.

Абхазия/Аҧсны
Abkhazia/Apkhazeti/Apsny
Bandéra Abkhazia Lambang Abkhazia
Location of Abkhazia
Peta Abkhazia
Ibu kotaSukhum
Basa resmi Abkhaz, Rusia
Pamaréntah Républik
 -  Présidén1 Sergei Bagapsh
 -  Perdana Menteri1 Alexander Ankvab
 -  Pupuhu Déwan Luhur2 Temur Mzhavia
 -  Pupuhu Menteri Kabinet2 Irakli Alasania
Kamerdékaan
Ti Géorgia
 -  Didéklarasikeun 23 Juli 1992 
 -  Diakuan3 26 Agustus 2008 (ku Rusia
Aréa
 -  Total 8.600 km² 
 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2000 250.000 
 -  Kapadetan 29 /km² 
 /mil²
Mata uang Rubél (RUB)
Zona wanci (UTC+3)
TLD Internét Can aya
1. Pamaréntahan séparatis.
2. Pamaréntahan pro-Géorgia dina pangasingan.
3. Kamerdékaan ngan diakuan ku Rusia.
Abkhazia
Abkhazia (kulawu) dina Géorgia

Lihat pulaÉdit

RéferénsiÉdit

  1. Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonesia.com, 26 Agustus 2008

Tumbu kaluarÉdit