Alih Aksara Koréa anu Disampurnakeun

Alihaksara Koréa anu Disampurnakeun atawa Éjahan Basa Koréa anu Disampurnakeun nyaéta sistem romanisasi resmi basa Koréa di Koréa Kidul. Sistem ieu mimitian dipaké saprak 4 Juli 2000 pikeun ngagantikeun sistem McCune-Reischauer (1984).

Sistim penulisan Koréa
Hangeul
Hanja
Aksara campuran
Transliterasi Koréa

FiturÉdit

Alih Aksara Koréa anu Disampurnakeun
Hangul국어의 로마자 표기법
Hanja國語의 로마字 表記法
Alih Aksara anu Disampurnakeungugeoui romaja pyogibeop
McCune-Reischauerkugŏŭi romaja p'yogipŏp

Sawatara fitur pentingna nyaéta:

  • 어 sarta 으 ditulis ngagunakeun dua hurup hirup: unggal eo sarta eu.
  • ㅝ ditulis minangka wo sarta ㅢ ditulis minangka ui.
  • Hurup mati anu henteu dibiruyungan hembusan ambekan (ㅋ, ㅌ, ㅍ, ㅊ) henteu miboga tanda apostrofi (k, t, p, sarta ch) kawas McCune-Reischauer. Pasangan maranéhanana anu perlu hembusan ambekan (ㄱ, ㄷ, ㅂ, ㅈ) ditulis kalayan hurup-hurup anu disuarakan dina basa Inggris (g, d, b, sarta j). Sanajan kitu, hurup mati anu dibiruyungan hembusan ambekan kasebut ogé bisa ditulis minangka k, t, sarta p waktu mecenghul dina ahir kecap atawa lamun dibiruyungan hiji hurup mati.
  • ㅅ sok ditulis minangka s, sarta teu kungsi minangka sh.
  • ㄹ nyaéta r saméméh hiji hurup hirup, l saméméh hurup mati atawa dina ahir hiji kecap. ㄹ dobel sok ditulis minangka ll.

Dina dasarna basa Koréa mangrupa gabungan alfabét-alfabét kawas meujeuhnana basa Inggris atawa basa Indonésia.

Tumbu luarÉdit