Buka ménu utama

Aoh Karta Hadimadja (gumelar di Bandung, Jawa Kulon, 15 Séptémber 1911 – tilar dunya di Jakarta, 17 Maret 1973 dina umur 61 taun) nyaèta panyair sarta pangarang anu karyana ngagunakeun basa Indonèsia. Anjeunna mangrupa salah sahiji panulis sajak dina Pujangga Baru. Hadimadja kungsi janten panarjamah di Keimin Bunka Shidosho (Basa Sunda: Kantor Puseur Kabudayaan) sareng Sticusa (Stichting voor Culturule Samenwerking, Basa Sunda: Yayasan Kerja Sama Kabudayaan), rèdaktur di Mimbar Umum sareng Badan Penerbit Pustaka Jaya, panyiar radio Hilversum sareng BBC London, sarta wartawan di Starweekly sareng PIA. Puisi nu dijieun Hadimadja di antawisna Pecahan Ratna sareng Di Bawah Kaki Kebesaran-Mu (1952, dipedalkeun di majalah Panca Raya). Anjeunna ogè nulis carita pondok nu dipedalkeun dina Manusia dan Tanahnya sareng Beberapa Paham Angkatan'45 (1952). Karya-karyana nu kasohor di antawisna Seni Mengarang, Aliran Klasik, Romantik dan Realisme Kesusasteraan (1972), Poligami (1975), Terhamparlah Darat yang Kuning dan Laut yang Biru, sarta Manusia Terasing (1977).[1]

Aoh Karta Hadimadja
Aoh Karta Hadimadja dina taun 1954
Gumelar15 Séptémber 1911
Walanda Bandung, Jawa Barat, Hindia-Walanda
Maot17 Maret 1973 (yuswa 61)
Indonésia Jakarta
PagawéanPanulis, panyair
KulawargiRamadhan Karta Hadimadja
AnugrahAnugerah Seni (1972), Hadiah Sastra Balai Pustaka (1947)

RujukanÉdit

  1. Rosidi, Ajip, 1938-; Pustaka Jaya (Firm) (2000). Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi (Cet. 1 ed.). [Jakarta]: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597. OCLC 45463431.