Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Céuta, tempo Céuta (disambiguasi).

Céuta (palapalan Spanyol: [ˈθeuta]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave nu aya di basisir kalér Afrika Kalér dilingkung ku Maroko jeung Laut Tengah, kapisah ti samenanjung Iberia ku Selat Gibraltar. Céuta jeung éksklave Spanyol lianna Melilla manrupakeun téritori Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Céuta baheulana mangrupa bagian ti propinsi Cadiz saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomi kota ieu dipasihan.

Kota Otonom Céuta

Ciudad Autónoma de Ceuta
Céuta, ditempo ti munara Isabel II, deukeut wates jeung Maroko
Céuta, ditempo ti munara Isabel II, deukeut wates jeung Maroko
Bandéra Kota Otonom Céuta
Bandéra
Ségel resmi Kota Otonom Céuta
Ségel
Lokasi Kota Otonom Céuta
Lokasi Kota Otonom Céuta
NagaraSpanyol
Kota otonomCéuta
Kahiji didumukanAbad ka-5 SM
Dibéré ka Spanyol1 Januari 1668
Status otonom14 Maret 1995
Ahir kakawasaan Muslim14 Agustus 1415
Diadegkeun kuKartago
Pamaréntahan
 • TipeKota otonom
 • BadanPalacio Municipal o Asamblea
 • WalikotaJuan Jesús Vivas Lara
Lega
 • Total18.5 km2 (7.1 sq mi)
 • Taneuh18.5 km2 (7.1 sq mi)
Luhurna
10 m (30 ft)
Pangluhurna349 m (1,145 ft)
Pangeusi
 (2000)[2]
 • Total75,241
 • Kira-kira 
(2009)
78,674
 • Kapadetan4,100/km2 (11,000/sq mi)
DémonimCeutan
Zona wanciUTC+1 (Madrid)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (Madrid)
ISO 3166-2
ES-CE
Kode pos
51001 Ceuta
Basa resmiBasa Spanyol
ParleménCortes Generales
Wakil di Kongrés1 (ti 350)
Wakil di Sénat2 (ti 264)
Ramatlokawww.ceuta.es

GaréjaÉdit

 
Hiji pura di Céuta
 
Hiji masjid di Céuta
  • Parroquia De Santa Maria De Los Remedios
  • Comunidad Israelita De Ceuta
  • Parroquia De San Francisco
  • Santa Iglesia Catedral
  • Parroquia Santa Maria De Africa — Casa Parroquial
  • Vicaria General Del Obispado De Ceuta
  • Parroquia Santa Teresa De Jesus De Ceuta

SakolaÉdit

  • Colegio Público José Ortega y Gasset
  • Instituto de Educación Secundaria Siete Colinas
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Andrés Manjón
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Lope De Vega
  • Centro de Educación Infantil Globitos
  • Instituto de Educación Secundaria Puertas del Campo
  • Colegio Sta. María Micaela
  • Instituto de Educación Secundaria Almina
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Maestro José Acosta
  • Colegio Severo Ochoa
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Santiago Ramón y Cajal
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Juan Carlos I

Kota kembarÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Administrative divisions of Spain

Citakan:Portuguese overseas empire Citakan:History of Africa