Buka ménu utama

Wikipedia β

Cilor

Cilor nyaéta salah sahiji jajanan has ti Bandung anu masih kénéh sajenis jeung réngrénganana saperti cilok, cimol, miboga bahan dasar aci, digoréngna dicampurkeun jeung endog.[1] Biasana dipidangkeun maké bungbu palengkeup saos, sambel jeung kécap. aya ogé tambahan lianna saperti maké bungbu bubuk lada atawa kéju.[2] Kiwari ieu jajanan lain saukur jadi kadaharan anu has ti Bandung, tapi geus sumebar ka sakuliah Jawa Kulon jeung Jakarta.[2] Biasana cilor sok dijual di sakola-sakola SD, atawa dijual maké gorobag surung nu biasa nguriling dikampung-kampung.[2] Salian ti rasana nu ngeunah, hargana ogé murah, kusabab éta cilor téh jadi jajanan kameumeut barudak leutik.[2]

Cara nyieunÉdit

Bahan nu diperlukeun pikeun nyieun cilor, diantarana saperti tarigu, aci, bawang bodas, endog, bungbu bubuk, uyah, jsb.[3] Cara nyieunna mah teu béda jauh jeung nyieun ciréng, tapi keur cilor mah citakna pasagi leutik-leutik.[3] Geus kitu tuluy abuskeun ka cai nu geus ngagolak, mun geus asak, jait.[3] Panaskeun lisah kalapa dina katél atawa citakan bakwan, tuluy asupkeun aci nu geus dikulub tadi, tambahan maké endog nu geus meunang ngocok.[3] Geus kitu mah kari tungguan nepi ka asak. [3]

Tinggali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. "Resep Cilor Makaroni yang Enak Sekali" (dalam bahasa Indonésia). Widhiaanugrah.com. 2015-11-21. http://widhiaanugrah.com/resep-cilor-makaroni-yang-enak-sekali/#forward. Diakses pada 2017-10-12 
  2. a b c d Safira, Maya. "Cilor dan Cimin, Jajanan SD Populer Berbahan Aci" (dalam bahasa en). detikfood. https://food.detik.com/info-kuliner/d-3413126/cilor-dan-cimin-jajanan-sd-populer-berbahan-aci/2/#news. Diakses pada 2017-11-01 
  3. a b c d e "Resep Cilor (aci telor) oleh Nindy Berliana". Cookpad (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2017-11-01.