Daérah Operasi IV Semarang atawa Daop 4 Semarang atawa Daop IV SM (Aksara Sunda : ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮴ ᮞᮨᮙᮛᮀ atawa Basa Jawa : ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​꧇꧔꧇​​ꦱꦼꦩꦫꦁ , Dhaérah Operasi IV Semarang) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Tengah bagian kalér.[1][2]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi IV Semarang
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi IV Semarang
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Tengah
KotaSemarang
KacamatanSemarang Utara
KalurahanTanjung Mas
AlamatJalan M.H. Thamrin No.3 Semarang
Kode pos50132
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreSM
Stasion pangluhurna+711 m (Bedono)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun90-120 km/jam

Daérah Operasi IV Semarang boga genep stasion gedé, di antarana Stasion Semarang Tawang, Stasion Semarang Poncol, Stasion Tegal, Stasion Pekalongan, Stasion Bojonegoro, jeung Stasion Cepu.[2] Sedengkeun stasion kelas manengah di antarana Stasion Kedungjati, Stasion Gambringan, Stasion Weleri, Stasion Comal, jeung Stasion Pemalang.[2] Gudang karéta api aya di kompleks Stasion Semarang Poncol, sedengkeun dipo lokomotip aya teu jauh ti Stasion Semarang Poncol.[2]

Karéta apiÉdit

Kereta api panumpang anu dioperasikeun ku daop 4 Semarang di antarana: [1]

  1. Karéta api Argo Muria
  2. Karéta api Argo Sindoro
  3. Karéta api Tawang Jaya
  4. Karéta api Menoréh
  5. Karéta api Tegal Arum (teu beropérasi)
  6. Karéta api Tegal Bahari
  7. Karéta api Kaligung
  8. Karéta api Blora Jaya Éksprés (Ayéuna make K3 16 kabéh)
  9. Karéta api Maharani
  10. Karéta api Ambarawa Éksprés
  11. Karéta api Cepu Éksprés (teu beropérasi)

Lintas OperasiÉdit

Lintas beroperasiÉdit

Lintas tak beroperasiÉdit

  • Lintas Semarang Tawang - Semarang Gudang
  • Lintas Blora - Cepu
  • Lintas Demak - Kudus
  • Lintas Kedungjati - Ambarawa
  • Lintas Brumbung - Demak[1]

Daptar dipo jeung balai yasaÉdit

  • Balai Yasa Tegal
  • Dipo lokomotip Tegal
  • Dipo lokomotip Semarang Poncol
  • Dipo lokomotip Pekalongan
  • Dipo lokomotip Cepu
  • Dipo lokomotip Ambarawa[1]

Tingali ogéÉdit

Kereta Api Indonesia

RujukanÉdit

  1. a b c d e Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 9 Maret 2016
  2. a b c d Informasi tentang Daop 4 (id) diakses tanggal 9 Maret 2016