Karéta api Argo Muria

Argo Muria
KA Argo Muria rangkaian eks Argo Bromo Anggrek Secara Reguler.jpg
KA Argo Muria maké rangkéan eks Argo Bromo Anggrék sacara réguler
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 4 Semarang
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Semarang Tawang
Operasi
Dibuka 22 Désémber 1997
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi IV Semarang
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 80-100 km/jam

Karéta api Argo Muria (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮁᮌᮧ ᮙᮥᮛᮤᮃ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦲꦂꦒ​ꦩꦸꦫꦶꦪ , Sepur Harga Muria) nyaéta karéta éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Semarang Tawang.[1] Karéta ieu dijalankeun jeung Karéta api Argo Sindoro anu ngalayanan rute nu sarua.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IV Semarang.[1]

Asal usul ngaranÉdit

Ngaran "Argo Muria" diwangun ku dua kecap, nyaéta "Argo" jeung "Muria".[1] "Argo" téh mangrupa brand image PT KAI pikeun KA éksekutip, "Muria" nyaéta ngaran gunung di Jawa Tengah.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 7-9 karéta éksekutip argo (K1)
  • 1 karéta makan (M1)
  • 1 karéta pembangkit (P1)

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Argo Muria indit ti Gambir isuk, nepi ka Semarang Tawang Béurang. Indit deui ti Semarang Tawang sontén, nepi ka Gambir péuting. Jadwal nu leuwih lengkepna mangga tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

Karéta api Argo Sindoro

RujukanÉdit

  1. a b c d e f Informasi dan jadwal KA Argo Muria (id) diakses tanggal 3 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI