Buka ménu utama

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Dzulqo'dah atawa Dzulkaedah (Basa Arab:ذو القعدة, Dzulqo'dah) nyaéta bulan kasabelas dina pananggalan hijriyah sabada bulan Syawal saméméh bulan Haji atawa Rayagung. [1]

Asal ngaran ieu bulanÉdit

Dingaranan Dzulqo'dah lantaran urang Arab zaman baheula dina ieu bulan caricing di imah henteu perang.[2]

Kajadian dina ieu bulanÉdit

  • Salah sahiji di antara bulan haram nu opat, kahiji Dzulqo'dah, kadua Bulan Haji, katilu Bulan Muharram jeung ka opat bulan Rojab.

RujukanÉdit

  1. https://www.marefa.org/ diakses 13 Februari 2019
  2. Komus Lisanul Arab : وقيل سمي بذلك لقعودهم في رحالهم عن الغزو والميرة وطلب الكلأ