Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Harry Potter jeung Batu Bertuah atawa Harry Potter and the Philosopher's Stone (di Amérika Serikat, Pakistan, Sri Lanka sareng India dikenal ku judulna Harry Potter and the Sorcerer's Stone)[2][3][4] mangrupa pilem anu suksés dina 2001 dumasar kana novél lamunan J.K. Rowling kalayan gelar anu sami. Hiji agén ti Warner Brothers mésér hak cipta pilem ieu dina harga anu rada murah, sateuacan buku ngabeledug di pasar. Pilem ieu dilakukeun di Leavesden Film Studio sareng dirilis dina taun 2001. Buku anu kadua, katilu jeung kaopat ogé parantos diadaptasi kana pilem. Rencanana nyaéta petualangan Harry Potter bakal ditungtungan dina buku katujuh, ogé pilem.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Sutradara Chris Columbus
Panulis J.K. Rowling
Béntang Daniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Richard Harris
Robbie Coltrane
Alan Rickman
Maggie Smith
Ian Hart
Musik John Williams
Sinématografi John Seale
Éditor Richard Francis-Bruce
Distributor Warner Bros.
Tanggal medal 4 Nopémber 2001 (Inggris)
14 Nopémber 2001 (Amerika Serikat)
29 Nopémber 2001 (Australia)
Durasi 152 minit
Nagara Inggris
Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Anggaran $125 juta[1]
Panghasilan kotor $976.475.550

RujukanÉdit

  1. Jeff Jensen, Daniel Fierman (Citakan:Citation/showdateError). "Inside Harry Potter". Entertainment Weekly. http://www.ew.com/ew/article/0,,254808,00.html. Diakses pada 2007-09-17 
  2. Anthikad-Chhibber, Mini. "Harry Comes to Hyderabad". The Hindu. Diakses tanggal 7 February 2010. 
  3. "Official Home Video Product Description for India". Big Home Video. Diakses tanggal 19 July 2009. 
  4. Indiabroad (07-30). "BIG Home Video To Market Warner Catalogues in India". Indo-Asian News Service (via Yahoo! India Movies). Diakses tanggal 7 February 2010. [tumbu nonaktif]

Tumbu luarÉdit

Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]