Buka ménu utama
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

29 Nopémber nyaéta poé ka-333 dina sataun (ka-334 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 32 poé.

KajadianÉdit

  • 903 – Pasukan Abbasiyah dina Pimpinan Muhammad bin Sulaiman al-Khatib ngéléhkeun urang Qarmasians di Patempuran Hama.
  • 1394 – Raja Koréa Yi Seong-gye, nu ngadegkeun Dinasti Joseon, mindahkeun puseur nagri ti Kaesŏng ka Hanyang, kiwari katelah ku ngaran Seoul.
  • 1612 – Patempuran Swally lumangsung, réngsé ku leupasna India ti Karajaan Portugis ka Karajaan Inggris.
  • 1729 – Indian Natchez nelasan urang Perancis, 138 lalaki, 35 awéwé jeung 56 barudak di Bénténg Rosalia, di deukeut tempat nu kiwari disebut Natchez, Missisippi.
  • 1732 – Lini 6,6 mw Irpina, ngalatankeun 1.940 maot di tempat nu baheula Karajaan Naples, kiduleun Itali.
  • 1776 – Perang Révolusioner Amérika: Patempuran Bénténg Cumberland, Nova Scotia, réngsé ku datangna bantuan pasukan ti Inggris.
  • 1781 – Kru kapal pangangkut hamba sahaya Inggris Zong, nelasan 133 urang Afrika ku cara dialung-alungkeun ka laut sangkan meunang klaim asuransi.
  • 1847 – Missionaris Dr. Marcus Whitman, pamajikanna Narcissa jeung 15 séjénna diparaéhan ku Indian Cayuse jeung Umatilla, ngabalukarkeun Perang Cayuse.
  • 1864 – Perang Amérika Indian: Pangbantéan Sand Creek: Rélawan Kolorado dipingpin ku Kolonél John Chivington ngabantéy saheunteuna 150 urang rakyat biasa Suku Cheyenne jeung Arapaho di sajeroeun wilayah Kolorado.  
  • 1872 – Perang Modoc antara Pasukan AS jeung Indian Modoc dimimitian ku Patempuran Leuwi Lost.
  • 1890 – Konstitusi Méiji mimiti lumaku di Jepang sarta badan législatif mimiti ngayakeun sidang.
  • 1899FC Barcelona diadegkeun ku urang Katalan, Spanyol jeung Inggris.
  • 1929 – Admiral AS Richard E. Byrd mingpin ékspédisi munggaran ka Kutub Kidul.
  • 1945 – Républik Rakyat Féderal Yugoslavia didéklarasikeun.
  • 1947 – Rencana Pangbagian: Majelis Umum PBB nyatujuan réncana pangbagian Palestina.
  • 1963 – Pasawat Trans-Canada Air Lines 831 murag teu lila sanggeus leupas landas ti Bandara Internasional Montral-Dorval, nelasan kabéh 118 jalma dina jero kapal.
  • 1972 – Atari medalkeun Pong, gim vidio munggaran nu suksés.
  • 1987 – Agén Koréa Kalér masangkeun bom dina pasawat Korean Air 858, nu nelasan 115 panumpang jeung kru.
  • 2009 – Maurice Clemmons némbak tur maténi opat pulisi di jero warung kopi di Lakewood, Washington.

Nu babarÉdit

  • 1898 – C. S. Lewis, novélis Inggris (td. 1963)
  • 1932 – Jacques Chirac, présidén Perancis ka-22 (td. 2019)
  • 1942 – Ann Dunham, Anthropologis Amérika, indungna Barack Obama (td. 1995)
  • 1943 – Sue Miller, novélis Amérika
  • 1958 – Michael Dempsey, pamaén bass Inggris kalahiran Zimbabwe (The Cure)
  • 1964Don Cheadle, aktor Amérika
  • 1969 – Pierre van Hooijdonk, pamaén bola Walanda
  • 1969 – Tomas Brolin, pamaén bola Swédia
  • 1972 – Jamal Mashburn, pamaén baskét NBA
  • 1973Ryan Giggs, pamaén bola Wales jeung Manchester United
  • 1976 – Lindsay Benko, atlét ngojay Amérika
  • 1976 – Anna Faris, artis Amérika
  • 1977Chadwick Boseman, aktor Amérika
  • 1978 – Lauren German, artis Amérika
  • 1985 – Shannon Brown, pamaén baskét NBA

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Internasional Solidaritas Rahayat Palestina (PBB)

Tumbu luarÉdit