Buka ménu utama
Daniel Radcliffe

Daniel Jacob Radcliffe leuwih dipikawanohna ku ngaran Daniel Radcliffe (gumelar di Fullham, London, Inggris, 23 Juli 1989) nyaéta saurang aktor asal Inggris[1][2]. Daniel mangrupa anak dari pasangan Alan Radcliffe jeung Marcia Gersham[1][2]. Bakat aktingna geus dimimitian ti keur Daniel ilubiung di sawatara produksi di sakola[2]. Sanggeus karirna anu gumilang dina ngabéntangan katujuh sékuél Harry Potter, anu diangkat tina novel kasohor karangan JK Rowling nu sumebar ka sakuliah dunya[2]. Daniel jadi rumaja pangbeungharna di Inggris, ku panghasilan 42 juta pound, ngaleuwihan Kiera Knightley, Emma Watson, Ruppert Grint, jeung Robert Pattinson[1].

FilmografiÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c Daniel Radcliffe Bio - Kidzworld Diakses 28 Juli 2015
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Daniel Radcliffe Diakses 28 Juli 2015