Buka ménu utama

Parobahan

taya kamandang éditan
[[File:Joko Widodo HDOneWorldTradeCenter.pngjpg|100px75px|right|One WTC]]
*[[5 Nopémber]]: [[Partéy Républik (Amérika Sarikat)|Partéy Républik]] '''[[Pamilihan umum Sénat Amérika Sarikat 2014|janten mayoritas]]''' di [[Sénat Amérika Sarikat]] jeung '''[[Pamilihan umum Déwan Perwakilan Rakyat Amérika Sarikat 2014|ningkatkeun jumlah mayoritasna]]''' di [[Déwan Perwakilan Rakyat Amérika Sarikat]].
*[[20 Oktober]]: '''[[Joko Widodo]]''' dilantik minangka [[Présidén]] [[Indonésia]].
*[[3 Nopémber]]: '''[[One World Trade Center]]''' ''(poto)'', gedong pangluhurna di [[Hémisfér Kulon]] ({{convert|1776|ft}}), dibuka.
*[[19 Oktober]] : '''''[[C/2013 A1|Komét Siding Spring]]''''' ngaliwat deukeut Planét [[Mars]], katempo ku sababaraha wahana jeung satelit pangorbit Mars.
*[[182 OktoberNopémber]] : Saheunteuna 39 uran maot ku '''[[BadaiBom salju NepalWagah 2014|badaiBom maéhan saljumanéh]]''' di [[Wagah]] wewengkon Gunungwates [[AnnapurnaPakistan]] jeung [[DhaulagiriIndia]], Nepalnyababkeun saheunteuna 60 urang maot sarta 100 luka.
*[[28 Oktober]] :Rokét ''[[Antares (rokét)|Antares]]'' labuh dina kacilakaan paluncuran wahana '''[[Cygnus CRS Orb-3|Cygnus CRS-3]]''' ka [[Stasion Luar Angkasa Internasional]].
*[[13 Oktober]] : '''[[Jean Tirole]]''' meunang [[Hadiah Mémorial Nobel Ékonomi]] dina analisisna kana [[kakiatan pasar|kakiatan]] jeung régulasi pasar.
*[[26 Oktober]]: [[Partéy Démokratis Botswana]] tetep boga sora mayoritas di parlemén sanggeus '''[[pamilihan umum Botswana 2014]]'''.
*[[12 Oktober]] : '''[[Siklon Hudhud]]''' narajang India jeung Nepal, nyababkeun saheunteuna 84 urang maot.
*[[20 Oktober]]: '''[[Joko Widodo]]''' dilantik minangka [[Présidén Indonésia|Présidén]] [[Indonésia]].
<noinclude>
 
7.123

éditan