Béda révisi "Gulma"

184 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Gulma nyaéta tutuwuhan nu teu akur jeung tempat jadina atawa anu tumuwuh henteu aya di tempat nu sakuduna. gulma mangrupakeun tutuwuhan nu kaayaana bisa ngaganggu kana tuw...)
 
Gulma nyaéta [[tutuwuhan]] nu teu akur jeung tempat jadina atawa anu tumuwuh henteu aya di tempat nu sakuduna. gulma mangrupakeun tutuwuhan nu kaayaana bisa ngaganggu kana tuwuhan nu séjén.Gulma<ref mangaruhanname=":0">Moenandir, lobaJ. fase1988.Pengantar tina [[budidaya]]Élmu sarta matakControl nyieun karugian serius kana [[hasil]] jeung [[kualitas]], jeung ningkatkeun [[biaya]]Gulma.Buku [[produksi]]na1.Eagle Karusakan nu langsung disababkeun ku ayana gulma di jero jeung deukeut [[lahan]] anu dipelakan mangrupa gulma dijero [[lahan]] pepelakan nu ngurangan [[hasil]] jeung [[kualitas]] nu disababkeun [[persaingan]] kabutuhan [[tumbuh]]Pencét, saperti [[zat]] [[gizi]], [[cai]], jeung [[cahaya]]Jakarta. Gulma ngurangan [[efisiensi]] [[Panén]] jeung mesin-mesin, sabab gulma nu jadi dina taneuh, murilit kana jero [[mesin]] jeung nu nangtung nutupan hasil122 [[panén]]pp.
</ref> Gulma mangaruhan loba fase tina [[budidaya]] sarta matak nyieun karugian serius kana [[hasil]] jeung [[kualitas]], jeung ningkatkeun [[biaya]] [[produksi]]na.<ref name=":0" /> Karusakan nu langsung disababkeun ku ayana gulma di jero jeung deukeut [[lahan]] anu dipelakan mangrupa gulma dijero [[lahan]] pepelakan nu ngurangan [[hasil]] jeung [[kualitas]] nu disababkeun [[persaingan]] kabutuhan [[tumbuh]], saperti [[zat]] [[gizi]], [[cai]], jeung [[cahaya]].<ref name=":0" /> Gulma ngurangan [[efisiensi]] [[Panén]] jeung mesin-mesin, sabab gulma nu jadi dina taneuh, murilit kana jero [[mesin]] jeung nu nangtung nutupan hasil [[panén]].<ref name=":0" />
 
Dumasar kana [[watesan]] tina nalungtik [[ékologis]] diartikeun tutuwuhan nu geus diadaptasikan kana [[habitat]] jieunan sarta nyababkeun gangguan ka sadaya kagiatan [[manusa]].<ref name=":0" />
1.246

éditan