Daérah: Béda antarrépisi

4 bita dipupus ,  7 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
mTidak ada ringkasan suntingan
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Daérah''', dina kontéks babagian administratif di [[Indonésia]], mangrupakeunmangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates [[téritori]] nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan tina aspirasi masarakat.
 
Daétah diwangun ti [[Propinsi]], [[Kabupatén]], atawa [[Kota]]. Upami [[kacamatan]], [[désa]], jeung [[kalurahan]] dianggap sanés Daérah (daérah otonom). Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah ([[gubernur]]/[[bupati]]/[[walikota]]), jeung miboa [[Pamaréntahan Daérah]] sarta [[Déwan Pawakilan Rahayat Daérah]].