Béda révisi "Nitrogén"

3 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Nitrogén mangrupa Unsur kimia nu boga simbol N jeung nomor ataom 7. Nitrogén mangrupa unsurumum di alam samesta, kira-kira antara 7 total kalimpahan di Bima Sakti jeun...)
 
'''Nitrogén''' mangrupa Unsur [[kimia]] nu boga simbol N jeung nomor ataom 7. Nitrogén mangrupa unsurumum di alam samesta, kira-kira antara 7 total kalimpahan di Bima Sakti jeung Tata Surya. Di Bumi, elemén ieu minuhan antara 78 % tina atmosfer bumi jeung ku kituna mangrupa unsur bébas nu panglobana. Unsur Nitrogén kapanggih salaku komponén anu misah jeung udara, ku dokter Daniel Rutherford ti Skotlandia dina taun 1772.
Nitrogén aya dina ampir sagala protéin jeung maénkeun peran penting dina kadua aplikasi biokimia jeung aplikasi industri.<ref name="dua">{{en}}[http://chemwiki.ucdavis.edu/Inorganic_Chemistry/Descriptive_Chemistry/Elements_Organized_by_Block/2_p-Block_Elements/Group_15%3A_The_Nitrogen_Family/Chemistry_of_Nitrogen Nitrogen] (diakses ping 2 November 2015)</ref> Nitrogén ngabentuk iketan anu kuat sabab kamangpuana pikeun ngabentuk iketan rangkap tilu sorangan, jeung élemén séjén. Ku kituna, aya loba energi dina Nitrogén.<ref name="dua"/>
 
1.246

éditan