Béda révisi "Abiyasa"

45 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Byasa-kl.jpg|thumb|Wayang Abiyasa]]
'''Abiyasa''' dikenal ogé salaku Resi Wiyasa ([[Mahabarata]]).<ref name="hiji">{{id}}[http://pdwi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=623:abiyasa&catid=79:wayang-purwa&Itemid=192 Abiyasa](diakses 10 Desember 2015)</ref> Manéhna nyaéta putra [[Resi Palasara]] ti patapaan Retawu, jeung [[Dewi Durgandini]], putri [[Prabu Basuketi]], raja [[Wirata]].<ref name="hiji"/> Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu pinter, percéka, wijaksana, alim, soléh, wiwaha, jawara jeung linuwih.<ref name="hiji"/> Manehna ogé mibanda rupa-rupa kaistimewaan, di antarana ahli tatapa, ahli [[nujum]], ahli pangobatan ([[tabib]]), mibanda rupa-rupa kasaktén, ahli tata [[nagara]], jeung tata pamarentahan.<ref name="hiji"/> Abiyasa ogé meunang anugrah [[Dewata]] kalawan umur nu panjang.<ref name="hiji"/>
 
1.246

éditan