Béda révisi "Euphorbiaceae"

40 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Euphormia abyssinica (Euphorbiaceae).JPG|thumb|Euphormia abyssinica (Euphorbiaceae)]]
'''Euphorbiaceae''' nyaéta salah sahiji [[famili]] [[tutuwuhan]] nu aya dina kelompok utama [[Angiospermae]] ([[Tutuwuhan kembangan]]).<ref name="hiji">{{en}}[http://www.theplantlist.org/browse/A/Euphorbiaceae/ Euphorbiaceae] (diakses 1 Pebruari 2016)</ref>
Euphorbiaceae nyaéta salah sahiji kulawarga gedé Tutuwuhan kembangan nu miboga [[300]] [[génus]] jeung kira-kira 7.500 spésiés.<ref name="dua">{{en}}[http://pubs.sciepub.com/plant/1/3/5/ Sciepub] (diakses 1 Pebruari 2016)</ref> Lolobana ieu tutuwuhan mangrupa hérba lemes, ngan sababaraha, utamana di daérah [[tropis]] mangrupa semak atawa tangkal.<ref name="dua"/> Sababaraha rasana ngeunah jeung nyarupaan [[kaktus]].<ref name="dua"/>
 
==Sumebar==
Kulawarga ieu aya utamana di daérah tropis, nu sabagian gedé spésiés aya di wilayah Indo-Malaya jeung [[Amerika]] tropis.<ref name="dua"/> Sabagian gedé aya di daérah [[Afrika]] tropis, ngan jumlahna teu ngalimpah kawas di dua daérah nu tadi disebut.<ref name="dua"/> Ngan, Euphorbia ogé miboga loba spésiés di daérah non-tropis kawas Mediterania Basin, Timur tengah, Afrika Kidul, jeung Amerika Sarikat bagian kidul.<ref name="dua"/>
 
==Ciri-ciri==
1.246

éditan