Béda révisi "Novel"

8 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Novel''' nyaéta salah sahiji wangun [[prosa]] wanda carita rékaan (fiksi) nu eusi jeung jalan caritana panjang tur loba bagéan-bagéanna.<ref name=":0">Sumarsono Tatang, Dkk, 2014. Pamekar Diajar Basa Sunda Kelas XI (jilid ka II): Bandung: Dinas Pendidikan Provinsi Jawa Barat.</ref> Diwangun ku [[basa lancaran]], [[palaku]] anu ngalakonna loba, mangsa nu kacaturna lila.<ref name=":0" /> Sanajan kaasup [[carita fiksi]], palaku, [[jalan carita]], tempat jeung waktu kajadianana bisa katarima ku akal, persis siga kajadian anu sabenerna.<ref name=":0" /> Eusi novel aya ogé anu didadasaran ku kajadian anu sabenerna, tapi éta kajadian téh ku pangarangna sok diréka-réka deui.<ref name=":0" />
 
==Unsur==
# Latar nyaéta lingkungan sabudeur anu ngurilingan kajadian tur waktu atawa mangsa nu lumangsung dina hiji carita.<ref name=":0" />
# Puseur implengan nyaéta puseur panitén atawa jihat sawangan (''point of view)'' ngandung harti (ku saha) dicaritakeunana éta karangan atawa titik mimiti carita.<ref name=":0" />
# Gaya basa nyaéta cara ngébréhkeun pikiran ngaliwatan atawa maké basa anu has nu némbongkeun pribadi [[pangarang]].<ref name=":0" />
 
[[Kategori:Sastra]]
1.718

éditan