Jalur karéta api Kasugihan-Kroya

Jalur karéta api Kasugihan-Kroya
Informasi
Sistem Jalur karéta api rél beurat
Status Beroperasi
Stasion terminus Kasugihan
Kroya
Jumlah stasion 4
Operasi
Dibuka 20 Juli 1887
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi V Purwokerto
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60 - 100 km/jam

Jalur karéta api Kasugihan-Kroya nyaéta jalur karéta api pondok utama di lintas kidul pulo Jawa. Jalur ieu ngan miboga panjang 11 km.

Jalur nu kahubungÉdit

AktipÉdit

Teu aktipÉdit

Daptar stasion jeung halteu[1]Édit

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Kasugihan-KroyaÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia