Buka ménu utama

Jalur karéta api Prupuk-Kroya

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Informasi
Sistem Jalur karéta api rél beurat
Status Beroperasi
Stasion terminus Prupuk
Kroya
Jumlah stasion 17
Operasi
Dibuka 1915
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi V Purwokerto
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60 - 100 km/jam

Jalur karéta api Prupuk-Kroya nyaéta jalur karéta api utama di lintas kidul pulo Jawa. Ti mimiti 28 Januari 2019 jalur ieu enggeus mangrupa double track[1][2] pikeun ngarojong kalancaran lalampahan karéta api. Jalur ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto.

Jalur ieu ngaliwatan pagunungan sarta trékna anu rada ékstrim. Di jalur ieu aya Torowongan Notog jeung Torowongan Kebasén, sarta babaraha jambatan anu kawilang panjang saperti Jambatan Walungan Cisarayu jeung Jambatan Sakalibél.

Jalur nu kahubungÉdit

Daptar stasion jeung halteu[3]Édit

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Prupuk-PurwokertoÉdit

Purwokerto-KroyaÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Heksantoro, Rinto. "Uji Coba Jalur Ganda, Perjalanan KA Jalur Selatan Terganggu". detiknews. Diakses tanggal 2019-01-31. 
  2. Media, Kompas Cyber. "Jalur Ganda Kroya-Kebasen Diuji, 10 Kereta Ini Alami Keterlambatan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-01-31. 
  3. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia