Buka ménu utama

Daérah Operasi V Purwokerto atawa Daop 5 Purwokerto atawa Daop V PWT (Aksara Sunda : ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮵ ᮕᮥᮁᮝᮧᮊᮨᮁᮒᮧ atawa Hanacaraka: ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦺꦫꦱꦶ​꧇꧕꧇​​ꦥꦸꦂꦮꦺꦴꦏꦺꦂꦠꦺꦴ , Dialék Banyumasan: Dhaerah Operasi V Purwokerto (kabupatén Banyumas, Cilacap, Banjarnegara, Purbalingga, Kebumen), Hanacaraka: ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​꧇꧕꧇​​ꦥꦸꦂꦮꦏꦼꦂꦠ , Mataraman jeung Semarangan: Dhaérah Operasi V Purwakerta) (kabupatén Purworejo) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Tengah bagian kulon.[1][2]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi V Purwokerto
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi V Purwokerto
Kantor Daop/Divre
ProvinsiJawa Tengah
KabupaténBanyumas
KacamatanPurwokerto Barat
KalurahanKober
AlamatJalan Jenderal Soedirman 209
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivrePWT
Stasion pangluhurna+328 m (Patuguran)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLintas pagunungan
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun60-90 km/jam

Daérah Operasi V Purwokerto boga babaraha stasion gedé, di antarana Stasion Purwokerto, Stasion Kutoarjo, Stasion Kroya, Stasion Cilacap, jeung Stasion Karanganyar.[1] Gudang karéta api aya di Stasion Purwokerto, sedengkeun dipo lokomotip teu jauh ti Stasion Purwokerto.[1]

Anu jadi khas ti Daop ieu nyaéta disetélna lagu berjudul Di Tepinya Sungai Serayu di babaraha stasion setiap KA nepi jeung indit.[3]

Karéta ApiÉdit

Daptar jalur karéta apiÉdit

Daptar dipo di daop 5Édit

  1. Dipo lokomotip Purwokerto
  2. Dipo lokomotip Kutoarjo
  3. Dipo lokomotip Cilacap
  4. Dipo lokomotip Kroya[1]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 9 Maret 2016
  2. Majalah KA Edisi Mei 2014
  3. Majalah KA Edisi Juli 2014