Stasion Sikampuh (SKP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sikampuh, Kroya, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api. Kungsi aya rencana pikeun nyieun shortcut ti stasion ieu ka Stasion Randegan sangkan karéta api anu ti Bandung ka Purwokerto atawa sabalikna teu kudu langsir heula di Stasion Kroya.

Stasion Sikampuh

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SKP.png
  • Singgetan: SKP
  • Nomor: 2017
LokasiSikampuh, Kroya, Cilacap, Jawa Tengah, 53282
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°37′33″S 109°11′51″E / 7.6257957°S 109.197498°E / -7.6257957; 109.197498Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°37′33″S 109°11′51″E / 7.6257957°S 109.197498°E / -7.6257957; 109.197498
Luhur+8 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 396+495 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi nu pendék jeung dua peron pulo nu rada pendék)
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/kecil[2]
Layanan
Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Lokasi dina peta

PasilanganÉdit

InsidénÉdit

Di tanggal 20 Juni 2015 jam 08.20 WIB, patugas juru penilik jalan/JPJ Stasion Sikampuh, Adi Wahyu Pamungkas, manggihan batu gedé ngaganjel di pétak jalur Sikampuh-Maos anu ukuranna 45 × 30 séntiméter. Diganjelna batu éta cenah mangrupa usaha sabotaseu jalan rél. Posisi batu aya di deukeut jambatan kalawan nomer bangunan hikmat (BH) 1556 di km 395+½, saenggeus kitu, tuluy langsung dilaporkeun ka otoritas pusat Daérah Operasi V Purwokerto. Padahal, KA Semen Holcim bakal ngaliwat ti Maos jam 09.30 WIB sarta KA Lodaya bakal ngaliwat ogé 30 menit saenggeusna. Surono, manajer corporate communication Daop V, yakin yén éta mangrupa upaya sabotaseu.[3]

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Suara Merdeka: Diduga Upaya Sabotase, Rel KA Diganjal Batu

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kasugihan-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Maos
Stasion saenggeusna:
Stasion Kroya