Koordinat: 70°59′N 8°32′W / 70.983°N 8.533°W / 70.983; -8.533 Pulo Jan Mayen mangrupa hiji pulo vulkanis di Samudra Arktik jeung bagian ti Karajaan Norwégia. Pulo ieu panjangna 55 km (34 mi) (kidul-kulon ka kalér-wétan) jeung luas aréana 373 km2 (144 mi2), sbagian katutup glétser (daérah saluas 114.2 km2 [44.1 mi2] sakurilingeun Beerenberg). Pulo ieu boga dua bagian: kalér-wétan Nord-Jan nu luas jeung nu leutik Sør-Jan, dihubungkeun ku hiji genténg taneuh salébar 2.5 km (1.6 mi). Pulo ieu aya 600 km (kira-kira 400 mil) kalér-wétaneun Islandia, 500 km (kira-kira 300 mil) wétaneun Greenland tengah, jeung 1,000 km (kira-kira 600 mil) kuloneun Tanjung Kalér, Norwégia. Pulo ieu loba gunungan, puncak nu pangluhurna nyaéta gunung api Beerenberg di kalér.

Citra satelit NASA ti Jan Mayen, Beerenberg ditutupan salju
Lokasi Jan Mayen

Tumbu kaluarÉdit