Buka ménu utama

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Jumadil Ula atawa Jumadal Ula atawa (جمادى الأولى, Jumadil Ula) nyaéta bulan kalima dina pananggalan hijriyah sabada bulan Silid Mulud saméméh Jumadil akhir.

Sasakala ieu bulanÉdit

Dingaran Bulan Jumadil Ula atawa Jumadil Awal sabab ieu bulan usum tiis dugi ka cai beku. [1]

Kajadian dina ieu bulanÉdit

  • Perang Dzatur-Riqo, dina taun ka-4 H.
  • Perang Muktah taun ka-8 H, perang munggaran antara kaum muslim jeung bangsa Romawi.

RujukanÉdit

  1. https://www.marefa.org/ diakses 31 Januari 2019