Buka ménu utama

Kabupatén Lampung Wétan nyaéta salah sahiji kabupaten di Provinsi Lampung, Indonesia. Ibukota Kabupatén Lampung Wétan aya di Sukadana. Kabupaten ieu ngagaduhan lega 5,325.03 km², anu dieusi ku 1,008,797 jiwa penduduk.[1]

Kabupatén Lampung Wétan
Lambang Kabupaten Lampung Timur.png

Lambang Kabupatén Lampung Wétan
{{{foto}}}

{{{caption}}}
{{{peta}}}

Peta lokasi Kabupatén Lampung Wétan
Motto Bumei Tuwah Bepadan
Propinsi Lampung
Ibukota Sukadana
Lega Wilayah 5,325.03 km²
Kordinat {{{kordinat}}}
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1,008,797 jiwa
189 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
24
264 désa
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal {{{tanggal}}}
Bupati Zaiful Bokhari
Wakil Bupati -
Kode aréa 0725
DAU Rp 1.081.165.467.000, (2017)

Ramatloka: lampungtimurkab.go.id

SajarahÉdit

Kabentukna Kabupatén Lampung WétanÉdit

Kabupatén Lampung Wétan dibentuk numutkeun Undang-Undang No. 12 Tahun 1999 ngeunaan Pembentukan Kabupaten Daerah Tingkat II Way Kanan, Kabupaten Daerah Tingkat II Lampung Timur dan Kotamadya Daerah Tingkat II Metro, anu diresmikeun dina kaping 27 April 1999. Kabupatén Lampung Wétan ngagaduhan 10 kecamatan définitif, 13 kecamatan pembantu, sareng 232 lembur.

GéografisÉdit

Batas WilayahÉdit

Secara géografis, Kabupatén Lampung Wétan aya di posisi 105°15' - 106°20' BT, sareng 4°37' - 5°37' LS, anu ngagaduhan lega kirang leuwih 5,325.03 km², kinten-kinten 15% ti wilayah Lampung[1]. Batas wilayah Kabupatén Lampung Wétan:

  • Di kalér, Kabupatén Lampung Wétan ngagaduhan batas sareng Kabupatén Lampung Téngah (Kécamatan Rumbia, Seputih Surabaya, sareng Seputih Banyak), sareng Kabupatén Tulang Bawang (Kécamatan Menggala)
  • Di wétan, batasna saréng Laut Jawa
  • Di kidul, aya Kabupatén Lampung Kidul (Kécamatan Tanjung Bintang, Ketibung, Palas, sareng Sidomulyo)
  • Di kulon, aya Kabupatén Lampung Téngah (Kécamatan Bantul, Métro Raya Kota, Métro, sareng Kécamatan Seputih Raman)

TopografiÉdit

Tina topgrafina, Kabupatén Lampung Wétan dibagi dina lima wilayah, nyaéta:

  • Daérah pabukitan nepi gunung di Kecamatan Jabung, Sukadana, Sekampung Udik, sareng Labuhan Maringgai.
  • Daérah berombak, anu ngagaduhan tinggi 500 - 2000 meter diluhur permukaan laut.
  • Daérah dataran aluvial ti basisir kidul sungai Way Seputih nepi Way Pengubuan, anu ngagaduhan tinggi 25 - 75 meter diluhureun permukaan laut.
  • Daérah rawa pasang surut (0,5 - 1 meter diluhureun permukaan laut)
  • Daérah aliran sungai Seputih, Sekampung, sareng Way Jepara.

ReferensiÉdit

  1. a b TIMUR, KABUPATEN LAMPUNG. "sejarah | KABUPATEN LAMPUNG TIMUR". lampungtimurkab.go.id. Diakses tanggal 2019-10-19.