Buka ménu utama

Kabupatén Lampung Kidul mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Lampung, nu miboga ngaran ibukotana nyaéta Sugih. Ieu Kabupatén téh pernahna di bagéan kidul Propinsi Lampung antara 105o14’ nepi ka 105o45’ Bujur Wétan jeung 5o15’ nepi ka 6o Lintang Kidul, di belah kalér wawatesan jeung Kabupatén Lampung Tengah jeung Lampung wetan, di belah kidul jeung Selat Sunda, di belah wétan jeung Laut Jawa sarta kulon wawatesan jeung Kabupaten Pesawaran jeung Kota Bandar Lampung. Ieu kabupaten lega daratanna nyaéta 2.109,74 km² jeung wilayah administrasina aya 17 kecamatan, 256 desa jeung 4 kalurahan.[1]

TopograpiÉdit

Kabupaten Lampung Kidul mangrupa daerah anu unik ku sabab aya di antara dataran hadap jeung dataran luhur, di antarana nyaéta miboga 42 pulo gedé jeung leutik. Pulo anu paling lega nyaéta Pulo Sebesi salega 4.643 Ha. Kabupaten ieu ogé miboga sababaraha gunung, nu paling luhur nyaéta Gunung Rajabasa nu luhuhurna 1.280 m jeung nu pernahna di Kecamatan Rajabasa, sarta sababaraha wahangan anu ngaliwatan Kabupaten Lampung Kidul saperti Way Sekampung, Way Jelai, Way Katibung, Way Pisang dan Way Gatal.[1]


  1. a b "Selayang Pandang – Pemkab Lampung Selatan". www.lampungselatankab.go.id. Diakses tanggal 2019-10-19.