Kabupaten Mamuju nyaéta kabupaten jeung ibu kota Propinsi Sulawesi Kulon. sanajan kitu, Mamuju nepi ka ayeuna, sanés daérah otonom anu mibanda walikota atawa Déwan Perwakilan Daerah Kota Diri, tapi masih bagian tina Kabupaten Mamuju anu dipingpin ku bupati.

Kabupaten Mamuju
Lambang Kabupaten Mamuju
Ségel
Motto: 
Mamuju Mapaccing
Lokasi Kabupaten Mamuju di Pulo Sulawesi
Lokasi Kabupaten Mamuju di Pulo Sulawesi
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadi14 Juli 1540[1]
Dasar hukumUU Republik Indonesia No. 29 Tahun 1959 [2]
Ibu kotaMamuju
Koordinat1038’ 110’’ -2054’ 552’’ LS
11054’ 47’’ –1305’ 35’’ BT
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. Habsi Wahid, M.M.
Pangeusi
 • Total293.326 jiwa
 • Kapadetan59,20/km2 (15,300/sq mi)
Demografi
 • Suku bangsaMandar, Toraja, Bugis, Jawa, Makassar
 • AgamaIslam 83,47%
Kristen 15,39%
- Protestan 14,62%
- Katolik 0,77%
Hindu 1,08%
Buddha 0,05%
Lain-lain 0,01%[4]
 • BasaBahasa Mamuju, Bahasa Indonesia
Zona wanciUTC+8 (Waktu Indonesia Tengah)
Kode telepon+62 0426
Kacamatan11
Désa/kalurahan13 kelurahan
88 desa
Bandar udaraBandar Udara Tampa Padang
Ramatlokahttp://mamujukab.go.id/

Kabupaten Mamuju aya di antara Palu (Sulawesi Tengah) jeung Makassar (Sulawesi Kidul). Kecamatan ieu mangrupa jembatan ékonomi atawa budaya Kota Palu jeung Makassar.

RujukanÉdit

Tumbu luarÉdit