Sulawesi Tengah

propinsi di Indonésia

Sulawesi Tengah nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ibukotana di Palu.

Sulawesi Tengah
100px

Lambang Sulawesi Tengah
IndonesiaCentralSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Tengah
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting 13 April 1964 (poé ngadeg)
Ibu kota Palu
Gubernur Drs. H. Longki Djanggola, M.Si.
Lega 68.089,83 km2
Pangeusi 2.079.201 (sensus 2000)
Kapadetan
Kabupatén 9
Kota 1
Kacamatan 79
Kalurahan/Désa 1.423
Suku Suku Kaili, Suku Kulawi, Suku Tomini, Suku Bore, Suku Pamona-Mori, Suku Bungku, Suku Saluan, Suku Balantak, Suku Banggai, Suku Buol, Suku Toli-toli
Ageman Islam, Protestan, Katolik, Hindu
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Tondok Kadadingku

Ramatloka resmi: http://www.sulteng.go.id

(?)

PamaréntahanÉdit

Kabupatén jeung KotaÉdit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Banggai Luwuk
2 Kabupatén Banggai Kapuloan Salakan
3 Kabupatén Banggai Laut Banggai
4 Kabupatén Buol Buol
5 Kabupatén Donggala Banawa
6 Kabupatén Morowali Bungku Tengah
7 Kabupatén Morowali Kalér Kolonodale
8 Kabupatén Parigi Moutong Parigi
9 Kabupatén Poso Poso
10 Kabupatén Sigi Sigi Biromaru
11 Kabupatén Tojo Una-Una Ampanan Kota
12 Kabupatén Tolitoli Tolitoli
13 Kota Palu -


Perwakilan di JakartaÉdit

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi TengahÉdit

  1. H Yusuf Rizal Tjokroaminoto (Partai Persatuan Pemwangunan)
  2. Ir H Rendy Lamadjido (Partai Demokrasi Indonésia Perjuangan)
  3. Retna Rosmanita Situmorang MBA (Partai Damai Sejahtera)
  4. M Sofhian Mile SH (Partai Golongan Karya)
  5. Muhidin M Said SE MBA (Partai Golongan Karya)
  6. Nurhadi M Musawir SH MM MBA (Partai Amanat Nasional)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi TengahÉdit

  • Nurmawati Dewi Bantilan, SE
  • Drs. Roger Tobigo
  • M. Ichsan Loulembah
  • Drs. H. Faisal Mahmud

Pakarang TradisionalÉdit

Citakan:SulTeng