Buka ménu utama

Kapuloan Mariana Kalér, nu ngaran resmina Pasamakmuran Kapuloan Mariana Kalér, nyaéta hiji pasamakmuran dina kahijian politik sareng Amérika Sarikat, aya di Samudra Pasifik kulon.

Sankattan Siha Na Islas Mariånas
Commonwealth of the Northern Mariana Islands
Pasamakmuran Kapuloan Mariana Kalér
Bandéra Kapuloan Mariana Kalér Lambang Kapuloan Mariana Kalér
Lagu
Gi Talo Gi Halom Tasi  (Chamorro)
Satil Matawal Pacifiko  (Carolinia)
Location of Kapuloan Mariana Kalér
Ibu kotaCapital Hill
17°11′N 146°45′E
Basa resmi basa Inggris, basa Chamorro, basa Carolinia, basa Spanyol
Pamaréntah Démokrasi répréséntatif présidénsial
 -  Présidén Barack Obama[1]
 -  Gubernur Benigno R. Fitial
 -  Gubernur Létnan Eloy S. Inos
 -  Délegasi dina Kongrés Gregorio Sablan
Pasamakmuran dina pasarikatan jeung Amérika Sarikat 
 -  Pajangjian 1975 
 -  Status pasamakmuran 1978 
 -  ahir daérah pawalian 1986 
Aréa
 -  Total 463,63 km² (ka-195)
179,01 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2007 77.000 (ka-198)
 -  Sénsus 2010 53.883 
 -  Kapadetan 168 /km² 
63,8 /mil²
Mata uang Dolar Amérika Sarikat (USD)
Zona wanci (UTC+10)
TLD Internét .mp
Kode telepon +1-670

Tempo ogéÉdit

Catetan suku jeung réferénsiÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Kapuloan Mariana Kalér ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi ilahar

    Tingali ogé Kapuloan Mariana Kalér di Wikivoyage

Média warta



Koordinat: 17°N 146°E / 17°N 146°E / 17; 146