Buka ménu utama

Kapuloan Virgin Amérika Sarikat (Basa Inggris: Virgin Islands of the United States; umumna kawanoh minangka United States Virgin Islands, U.S. Virgin Islands atanapi USVI) nyaéta hiji kapuloan di Karibia nu mangrupa wewengkon insulér ti Amérika Sarikat. Kapuloan ieu géografisna mangrupa bagian ti Kapuloan Virgin jeung aya di Kapuloan Leeward di Antillen Leutik. Baheulana salaku Hindia Kulon Dénmark, kapuloan ieu dijual ka Amérika Sarikat ku Dénmark kalawan Traktat Hindia Kulon Dénmark 1916.

Virgin Islands of the United States
Kapuloan Virgin Amérika Sarikat
Bandéra Kapuloan Virgin Amérika Sarikat Lambang Kapuloan Virgin Amérika Sarikat
Motto
United in Pride and Hope
Lagu
"Virgin Islands March"
Location of Kapuloan Virgin Amérika Sarikat
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Charlotte Amalie
18°21′N 64°56′W
Basa resmi Basa Inggris
Grup étnis  hideung 76,2%, bodas 13,1%, Asia 1,1%, nu lian 6,1%, campuran 3,5%[1]
Démonim US Virgin Islander
Pamaréntah Téritori nu kaorganisasi, teu kagabung
 -  Présidén Barack Obama
 -  Gubernur John de Jongh
 -  Gubernur Létnan Gregory R. Francis
Téritori AS
 -  Traktat Hindia Kulon Dénmark 31 Maret 1917 
 -  Undang-Undang Organik (Révisi) 22 Juli 1954 
Aréa
 -  Total 346,36 km² (ka-202)
133,73 mil² 
 -  Cai (%) 1,0
Populasi
 -  Sénsus 2010 109.750 
 -  Kapadetan 354 /km² (ka-34)
916,9 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2003
 -  Total $1,577 milyar 
Mata uang US$ (USD)
Zona wanci AST (UTC−4)
 -  Usum panas (DST) Euweuh (UTC−4)
TLD Internét .vi jeung .us
Kode telepon +1 (husus: +1-340)

IklimÉdit

Data iklim pikeun Saint Thomas, VI
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Catatan tertinggi °F (°C) 93
(33.9)
93
(33.9)
94
(34.4)
96
(35.6)
97
(36.1)
99
(37.2)
98
(36.7)
99
(37.2)
98
(36.7)
97
(36.1)
95
(35)
92
(33.3)
99
(37,2)
Rarata pangluhurna °F (°C) 86
(30)
86
(30)
86
(30)
88
(31.1)
88
(31.1)
90
(32.2)
90
(32.2)
91
(32.8)
90
(32.2)
90
(32.2)
88
(31.1)
86
(30)
88
(31,1)
Rarata panghandapna °F (°C) 72
(22.2)
72
(22.2)
72
(22.2)
74
(23.3)
76
(24.4)
77
(25)
78
(25.6)
78
(25.6)
77
(25)
76
(24.4)
75
(23.9)
73
(22.8)
75
(23,9)
Catatan terendah °F (°C) 63
(17.2)
62
(16.7)
56
(13.3)
62
(16.7)
66
(18.9)
67
(19.4)
57
(13.9)
59
(15)
64
(17.8)
66
(18.9)
52
(11.1)
62
(16.7)
52
(11,1)
Curah hujan inches (mm) 1.89
(48)
1.51
(38.4)
1.52
(38.6)
2.39
(60.7)
3.36
(85.3)
2.35
(59.7)
2.42
(61.5)
3.50
(88.9)
5.34
(135.6)
5.57
(141.5)
5.28
(134.1)
2.74
(69.6)
37,8
(960)
Sumber: weather.com[2]

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. [1]
  2. "Average Conditions Saint Thomas, VI". weather.com. Diakses tanggal May 16, 2010. 

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan United States Virgin Islands ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Kapuloan Virgin Amérika Sarikat di Wikivoyage

Citakan:U.S. Virgin Islands

Citakan:United States Citakan:English official language clickable map