Buka ménu utama
Tumapel
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Malang
Stasion Surabaya Kota
Operasi
Dibuka 1 Juni 2014
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201
CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-80 km/jam
Titik pangluhurna +444 (Malang)

Karéta api Tumapel nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Surabaya Kota.[1] Karéta ieu ogé mindeng disebut Karéta api Penataran.[1] Karéta ieu dioperasikeun deui ti tanggal 1 Juni 2014.[1] Karéta api Tumapel eureun di ampir unggal stasion anu diliwatannana.[1] Karéta api Tumapel indit ti Malang isuk-isuk, nepi di Surabaya Kota beurang, indit deui ti Surabaya Kota peuting, nepi di Malang tengah peuting.[2]

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Tumapel (id) diakses tanggal 20 Februari 2016
  2. Jadwal KA Tumapel (id) diakses tanggal 20 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia