Keith Urban
Keith Urban nalika nyanyi

Keith Urban ngaran lengkepna Keith Lionel Urban, anu dibabarkeun di Whangarei, North Island, New Zealand ping 26 Oktober 1967 anu dipikawanoh salaku penyanyi country[1].Bapana nyaéta anu boga toko alat musik lokal sapuk pikeun ngayakeun lés gitar sacara gratis[2].Pangajaran dimimitian ku budakna anu ningalikeun bakat alami dina maénkeun instrumén jeung meunangkeun sababaraha kompetisi bakat nalika manéhna masih di sakoala dasar[2]. Urban tumuwuh leuwih nyaman dina panggung tuluy manéhna digawé anu luyu jeung kamapuh nyanyi ogé akting manéhna salaku anggota Westfield Super Juniors, salah sahiji téater lokal[2]. Ti mimiti yuswana genep taun, Urban geus ngajajah dunya musik diajar gitar[1][2].Manéhna diajar téhnik vokal nalika yuswana tujuh taun, meunangkeun kompetisi nyanyi nalika yuswanan dalapan taun[1]. Urban nyaéta salaki artis Nicole Kidman anu nikahna ping 25 Juni 2006,anu saméméhna gagal dina hubungan jeung Niki Taylor ogé saurang dokter Hewan Laura Sigler[1].

Urban tuluy kanyahoan yén manéhna kacanduan obat-obatan[1]. ku lantaran pangrojong ti pamajikanana, manéhna mariksakeun manéh ka panti réhasbilitasi ping 19 Oktober 2006 jeung narima perwatan di tempat éta[1].Tuluy ping 18 Januari 2007 Urban ngabéwarakeun yén manéhna geus leupas tina kecanduan obat-obatan[1].

KarirÉdit

Nalika taun 1990, Urban nandatangan kontrak jeung EMI Australia pikeun prosés album solo munggaranana[1]. Tuluy nalika taun 1992 Urban hijrah ka Nashville tuluy jadi gitaris Brooks & Dunn,anu saterusna manéhna ngagabung jeung The Ranch tuly nyieun album nalika taun 1997[1].

Nalika bulan Agustus 2000, Urban jadi penyanyi lalaki asal Australia anu munggaran aya dina top 10 tangga lagu di Amerika, ngaliwatan laguna Your Everything[1].Sabada éta Urban nyieun album anu nepi ka ayeuna geus aya 5 album anu dijieun sapanjang taun 2002-2010[1].

Studio album[1]Édit

  • Keith Urban (1991)
  • Keith Urban In The Ranch (1997)
  • Keith Urban (1999)
  • Golden Road (2002)
  • Be Here (2004)
  • Love, Pain & The Whole Crazy Thing (2006)
  • Defying Gravity (2009)
  • Get Closer (2010)

Album kompilasi[1]Édit

  • Days Go By (2005)
  • Gréatest Hits: 18 Kids (2007)

SINGLE[1]Édit

  • But for the Grace of God (2001)
  • Somebody Like You (2002)
  • Who Wouldn't Wanna Be Me (2003)
  • You'll Think of Me (2004)
  • Days Go By (2004)
  • Making Memories of Us (2005)
  • Better Life (2005)
  • You Look Good in My Shirt (2008)
  • Start a Band (with Brad Paisley) (2009)
  • Sweet Thing (2009)
  • Only You Can Love Me This Way (2009)
  • Without You (2011)
  • Long Hot Summer (2011)

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n Keith Urban(diakses 2 Desember 2011)
  2. a b c d Keith Urban - Biography(diakses 2 Desember 2011)