Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

19 Oktober nyaéta poé ka-292 dina sataun (ka-293 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 73 poé.

KajadianÉdit

  • 1386 – Univérsitas Heidelberg ngalumangsungkeun kuliah munggaran, jadi minangka univérsitas pangkolotna di Jérman.
  • 1912Italia ngarebut daérah anu ayeuna disebut Libya ti Turki dina Perang Itali - Turki.
  • 1943Streptomycin, antibiotik munggaran pikeun ngubaran TBC ditimukeun ku para panaliti di Univérsitas Rutgers.
  • 1944Amérika Sarikat ngadarat di Philipina pikeun ngalawan pasukan Jepang.
  • 1950Cina ngéléhkeun pasukan Tibét dina hiji perang di Chambo.
  • 1950 – Patempuran Pyongyang dina Perang Koréa rengse dina kameunangan pikeun AS. Sabaraha jam ti harita Pasukan Cina daratang ka Koréa.
  • 1956Uni Soviét jeung Jepang neken Deklarasi Babarengan, ngeureunan kayaan perang di antara dua nagri nu geus lumangsung ti bulan Agustus 1945.
  • 1960Amérika Sarikat nerapkan émbargo ampir pinuh ka Kuba.
  • 1974Niue ngabogaan pamaréntahan sorangan dina koloni Selandia Baru.
  • 1986 – Présidén Mozambik Samora Machel jeung hiji pamingpin utama FELIMO sarta 33 séjénna maraot lantaran pasawatna ragrag di Pagunungan Lebombo.
  • 1987Amérika Sarikat nyerang dua kilang minyak Iran di Teluk Parsi, dina Operasi Panah Kilat.
  • 1987 – Tragedi Bintaro, dua karéta api diadu di Jakarta. Korban palastra 156 urang, ratusan tatu.
  • 2001 – SIEV X (sesebutan Australia pikeun parahu nu teu dikenal), parahu nalayan Indonésia nu ngakut 400 imigran nu néang suaka rék ka Pulo Krismas, tilelep di pacaian intérnasional, 353 maraot.
  • 2005Saddam Hussein dibawa ka pangadilan di Baghdad pikeun kajahatan ngalawan kamanusaan.
  • 2005 – Topan Wilma jadi minangka topan Atlantik pangtohagana nu kacatet, kum minimal tekanan 882 mb.
  • 2012 – Bom mobil di Achrafieh Beirut, nandasa hiji jéndral Libanon jeung tujuh urang séjénna, sarta nyideraan 110 urang.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

  • 1986 – Samora Machel, présiden Mozambik munggaran (l. 1933)

Poé peré /poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit