Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

19 Oktober nyaéta poé ka-292 dina sataun

KajadianÉdit

1386 – Univérsitas Heidelberg ngalumangsungkeun kuliah munggaran, jadi minangka univérsitas pangkolotna di Jérman.

1912 – Italia ngarebut daérah anu ayeuna disebut Libya ti Turki dina Perang Itali - Turki.

1943Streptomycin, antibiotik munggaran pikeun ngubaran TBC ditimukeun ku para panaliti di Univérsitas Rutgers.

1944Amérika Sarikat ngadarat di Philipina pikeun ngalawan pasukan Jepang.

1950China ngéléhkeun pasukan Tibét dina hiji perang di Chambo.

1950 – Patempuran Pyongyang dina Perang Koréa rengse dina kameunangan pikeun AS. Sabaraha jam ti harita Pasukan Cina daratang ka Koréa.

1956Uni Soviét jeung Jepang neken Deklarasi Babarengan, ngeureunan kayaan perang di antara dua nagri nu geus lumangsung ti bulang Agustus 1945.

1960Amérika Sarikat nerapkan émbargo ampir pinuh ka Kuba.

1986 – Présidén Mozambik Samora Machel jeung hiji pamingpin utama FELIMO sarta 33 séjénna maraot lantaran pasawatna ragrah di Pagunungan Lebombo.

1987 – Amérika Sarikat nyerang dua kilang minyak Iran di Teluk Parsi, dina Operasi Panah Kilat.

2001 – SIEV X (sesebutan Australia pikeun parahu nu teu dikenal), parahu nalayan Indonésia nu ngakut 400 imigran nu néang suaka rék ka Pulo Krismas, tilelep di pacaian intérnasional, 353 maraot.

2005Saddam Hussein dibawa ka pangadilan di Baghdad pikeun kajahatan ngalawan kamanusaan.

2005 – Topan Wilma jadi minangka topan Atlantik pangtohagana nu kacatet, kum minimal tekanan 882 mb.

2012 – Bom mobil di Achrafieh Beirut, nandasa hiji jéndral Libanon jeung tujuh urang séjénna, sarta nyideraan 110 urang.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peréÉdit

Tumbu luarÉdit