Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

26 Oktober nyaéta poé ka-299 dina sataun (ka-300 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 65 poé.

KajadianÉdit

  • 1597 – Perang Imjin: Admiral Koréa Yi Shun Shin ngancurkeun 300 kapal perang Jepang ku ukur 13 kapal perangna dina Patempuran Myeongnyang.
  • 1689 – Jenderal Piccolomini ti Austria ngaduruk Skopje pikeun nyegah panyebaran koléra. Manéhna maot alatan koléra teu lila ti harita.
  • 1813 – Gabungan kakuatan ti pasukan regulér Inggris, milisi Kanada jeung Suku Mohawk ngéléhkeun pasukan Amérika dina Patempuran Chateauguay.
  • 1859 – Kapal laut Royal Charter rujad ditarajang badéy di teluk Anglesey sarta 459 panumpangna maraot.
  • 1863Football Association (FA) diadegkeun di Inggris.
  • 1905Norwégia pisah jeung Swédia.
  • 1936 – Hoover Dam, generator listrik munggaran mimiti operasi pinuh.
  • 1955Ngô Đình Diệm mroklamirkeun manéh minangka PM Viétnam Kidul.
  • 1967Mohammad Reza Pahlavi ngistrénan sorangan jadi Raja Iran.
  • 1970Muhammad Ali mimiti tinju deui sanggeus tilu taun reureuh alatan nolak wajib militer.
  • 1979 – Park Chung-hee, présidén Koréa Kidul dipaténi ku Kapala CIA Koréa Kim Jae-gyu.
  • 1989 – Pasawat China Airlines 204 ragrag sabada leupas landas di Bandara Huallen Taiwan, korban 54 panumpang.
  • 1994Yordania jeung Israél néken pasini daméy.
  • 1995 – Agén Mossad nelasan pamingpin Jihad Islam, Fathi Shaqaqi di hiji hotél di Malta.
  • 2002 – Kurang leuwih 50 milisi Chechnya jeung 150 sandera maraot nalika pasukan husus Rusia nyerang gedong téater di Moskow nu ditempatan ku milisi tilu poé saméméhna.
  • 2003 – Kahuruan Cedar, kahuruan panggedéna katilu dina sajarah Kalifornia, nandasa 15 jalma, méakkeun 1.000 km2, sarta ngancurkeun 2,200 imah di sabudeureun San Diego.
  • 2010 – Gunung Merapi di Yogyakarta bitu, korban puluhan jalma maraot kaasup kuncénna, Mbah Maridjan.
  • 2015 – Lini 7,5 SR narajang pagunungan Hindu Kush di Afghanistan wétan laut, korban palastra 398 jalma sarta 2,536 cidera.
  • 2016 – Lini 6,6S Italia tengah. 3 maot.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

  • 1909Hirobumi Itō, Perdana Mentri Jepang, Residen-Jendral Koréa sacara de facto (babar 1841)
  • 1979 – Park Chung-hee, présidén katilu Koréa Kidul (l. 1917)
  • 2010 – Mbah Maridjan, kuncén Gunung Merapi (l. 1927)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit