Mikroskopi filamén/bola keratin di jero sél.

Keratin mangrupa kulawarga serat protéin struktural; kuat jeung teu leyur, ampir sarupa (tanpa mineral) jeung struktur nu aya dina awak réptil, manuk, ampibi, jeung mamalia. Keratin ogé aya dina saluran cerna rupa-rupa sato, kaasup roundworm. Kakuatan biologisna ukur kasaingan ku kitin, polimér glukosamina nu kawas selulosa, nu mangrupa komponén utama éksoskeleton arthropoda.

Kasakit balukar mutasi dina gén keratinÉdit

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

  • Keratin, Wikipédia édisi basa Inggris (1 Agustus 2006)
  • World Book Encyclopedia (1998)

Tumbu kaluarÉdit