Saint-Martin, resmina Koléktivitas Saint-Martin (Basa Prancis: Collectivité de Saint-Martin), nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut Perancis nu aya di Karibia, ngawengku bagian kalér ti pulo Saint Martin sareng sababaraha islét. Bagian kidul pulona, Sint Maarten, mangrupa salah sahiji nagara konstituén Karajaan Walanda.

Collectivité de Saint-Martin
Saint-Martin
Bandéra Koléktivitas Saint-Martin
Lagu
La Marseillaise
Location of Koléktivitas Saint-Martin
Location of Koléktivitas Saint-Martin
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Marigot
Basa resmi Basa Perancis
Grup étnis  Mulatto, Afrika Kulon, Mestizo (Perancis-Asia Wétan), Éropa, Hindia Wétan[1]
Pamaréntah Wewengkon depéndensi
 -  Présidén Perancis François Hollande
 -  Préfék Jacques Simonnet
 -  Présidén Déwan Téritorial Frantz Gumbs
Koléktivitas peuntas laut Perancis
 -  Pulo dibagi antawis Perancis jeung Walanda 23 Maret 1648 
 -  salaku Koléktivitas nu kapisah 15 Juli 2007 
Aréa
 -  Total 53,2 km² (teu karéngking)
20,5 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Sénsus 1 Januari 2008 36.661[2] 
 -  Kapadetan 675 /km² (teu karéngking)
1.749 /mil²
Mata uang Euro () (EUR)
Zona wanci (UTC-4)
TLD Internét .mf disadiakeun tapi teu dipaké, .fr jeung .gp dipaké
Kode telepon +590 (bareng jeung Guadelup sarta Saint Barthélemy)

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Saint Martin (France) ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Saint-Martin di Wikivoyage


Koordinat: 18°4′31″N 63°3′36″W / 18.07528°N 63.06000°W / 18.07528; -63.06000