Buka ménu utama

Maluku nyaéta Daérah Tingkat I, nu statusna propinsi di Indonésia. Ibukotana aya di Ambon.

Maluku
Coat of arms of Maluku.svg

Lambang Maluku
Maluku in Indonesia (special marker).svg

Peta lokasi Maluku
Koordinat
Dasar hukum UU 20/1958, UU 46/1999, UU 40/2003
Tanggal penting
Ibu kota Ambon
Gubernur Ir. H. Said Assagaff
Lega 712.479 km2
  • 658.294,69 km2 lautan
  • 54.185 km2 daratan
  • 632 pulo gedé jeung leutik
Pangeusi 1.277.414 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 7
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Ambon, Suku Lumoli, Suku Nuaulu, Suku Pelauw, Suku Rana
Ageman Protestan, Katolik, Islam
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIT
Lagu Daérah Sarinandé, Burung Kakak Tua

Ramatloka resmi: http://www.malukuprov.go.id

(?)

Eusi

Sosial kamasarakatanÉdit

Suku bangsaÉdit

Suku bangsa Maluku didominasi ku ras suku bangsa Mélanésia Pasifik, nu masih sakulawarga jeung Fiji, Tonga, sarta sababaraha bangsa kapuloan nu sumebar di kapuloan Samudra Pasifik.[1]

AgemanÉdit

Mayoritas pangeusi di Maluku ngagem ageman Kristen atwa Islam. Hal ini disababkeun ku ayana pangaruh penjajahan Portugis jeung Spanyol saméméh Walanda nu nyebarkeun kakristenan, sarta pangaruh Kasultanan Ternaté jeung Tidore nu nyebarkeun Islam di wilayah Maluku.

PamaréntahanÉdit

Kabupatén jeung KotaÉdit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Buru Namléa
2 Kabupatén Buru Kidul Namrolé
3 Kabupatén Kapuloan Aru Dobo
4 Kabupatén Maluku Barat Daya Tiakur
5 Kabupatén Maluku Tengah Masohi
6 Kabupatén Maluku Tenggara Langgur
7 Kabupatén Maluku Tenggara Kulon Saumlaki
8 Kabupatén Seram Bagéan Kulon Piru
9 Kabupatén Seram Bagéan Wétan Bula
10 Kota Ambon -
11 Kota Tual -


Daptar GubernurÉdit

No. périodeu Nami Gubernur Katerangan
1 1950 - 1955 Mr. J.J. Latuharhary
2 1955 - 1960 M. Djosan
3 1960 - 1965 Muhammad Padang
4 1965 - 1968 G.J. Latumahina
5 1968 - 1973 Soemitro
6 1973 - 1975 Soemeru
7 1975 - 1980 Hasan Slamet
8 1980 - 1985 Hasan Slamet
9 1985 - 1990 Sebastian Soekoso
10 1990 - 1993 Sebastian Soekoso
11 1993 - 1998 M. Akib Latuconsina
12 1998 - 2003 Dr.M.Saleh Latuconsina
13 2003 - 2008 Brigjen TNI (Purn) Karel Alberth Ralahalu

Dicutat tinaÉdit

  1. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Prenada Media. ISBN 9789794619292.