Buka ménu utama
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Matsukata.

Pangeran Matsukata Masayoshi (松方 正義 Matsukata Masayoshi?) (25 Pébruari 18352 Juli1924) nyaéta salah saurang pulitikus Jepang sarta Perdana Mentri Jepang ka-4 (6 Méi18918 Agustus1892) jeung ka-6 (18 Séptémber 189612 Januari1898).

Matsukata Masayoshi
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-4
Masa jabatan
6 Méi 1891 – 8 Agustus 1892
Saméméhna Yamagata Aritomo
Sanggeusna Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang ka-6
Masa jabatan
18 Séptémber 1896 – 12 Januari1898
Saméméhna Itō Hirobumi
Sanggeusna Itō Hirobumi
Katerangan lian
Gumelar 25 Pébruari 1835
Kagoshima, Satsuma province, Japan
Pupus 2 Juli 1924 (yuswa 89)
Tokyo, Japan
Partéy pulitik none
Pameget/istri Masako Matsukata
Pagawéan Finance Minister

RujukanÉdit

  • Bix, Herbert B. Hirohito and the Making of Modern Japan. Harper Perennial (2001). ISBN 0-06-093130-2.
  • Matsukata, Masayoshi. Report on the Adoption of the Gold Standard in Japan. Adamant Media Corporation (November 30, 2005). ISBN 1-4021-8236-8.
  • Reischauer, Haru Matsukata. Samurai and Silk: A Japanese and American Heritage. Cambridge, Massachusetts: The Belknap Press of Havard University Press, 1986. ISBN 0674788001.
  • Sims, Richard. Japanese Political History Since the Meiji Renovation 1868–2000. Palgrave Macmillan. ISBN 0-312-23915-7.

Tumbu kaluarÉdit

Saméméhna
Yamagata Aritomo
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Itō Hirobumi
Saméméhna
Itō Hirobumi
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Itō Hirobumi