Buka ménu utama


Museum Royal Batavian Society of Arts and Sciences Batavia (ayeuna Museum Nasional) dina taun 1900-an

Muséum Nasional Républik Indonésia atawa Muséum Gajah, mangrupa hiji museum anu lokasina di Jakarta Pusat persisna di Jalan Merdéka Barat 12. Muséum ieu mangrupa muséum mimiti jeung panggedéna di Asia Tenggara.[1]

Sajarah Museum NasionalÉdit

Cikal bakalna ieu museum  ngadeg taun 1778, pasna tanggal 24 April, bareng jeung ngadegna Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. J.C.M. Radermacher, kokojo pagempungan, nyumbang hiji gedong  anu tempatna di Jalan Kalibesar  kalayan  koléksi buku jeung barang-barang budaya .

Dina mangsa  pamaréntahan Inggris (1811-1816), Sir Thomas Stamford Raffles anu ogé mangrupa diréktur di Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen maréntahkeun ngawangun geduog anyar  di Jalan Majapahit No. 3.

Sabada kamerdékaan Indonésia, Lembaga Kebudayaan Indonésia  anu ngurus   muséum kasebut dipasrahkeun ka pamaréntah Républik Indonésia, tanggal 17 Septémber 1962. Ti mimiti harita muséum diurus ku Diréktorat Jéndéral Kabudayaan,  Kamenterian Pendidikan jeung Kebudayaan. Taun 2005, Muséum Nasional diurus ku Kamenterian Kabudayaan jeung Pariwisata.

Muséum Nasional kawentar kasebut Muséum Gajah karana meunang hadiah patung gajah bahan parunggu ti Raja Chulalongkorn  Thailand[2]  taun 1871  anu tuluy dipasang di hareupeun muséum. Sanajan kitu, mimiti  28 Mei 1979, ngaran resmi lembaga ieu Muséum Nasional Républik Indonésia.

Tempo ogéÉdit

  • Pariwisata

ReferensiÉdit

Pranala luarÉdit