Buka ménu utama
Pamandangan Léréng Tuwaiq ti kulon. Riyadh aya di balik cakrawala.

Najd atanapi Nejd (Basa Arab: نجد ‎, Najd; harpiahna Daratan Luhur) nyaéta hiji wewengkon di bagian tengah Semenanjung Arab.

Najd di wewengkon modérn Saudi Arabia.
Najd nyaéta léngkah salajengna sanggeus Hijaz dina Ékspedisi Najd.

Kota utamaÉdit

Riyadh nyaéta kota panggedéna di Najd sarta di Saudi Arabia, kalawan populasi leuwih ti 4.700.000 dina 2009. Kota-kota lianna cotona Buraidah, Unaizah, jeung Ar Rass. Kota nu leuwih leutik jeung désa contona Sudair, Al-Kharj, Dawadmi, Al-Zilfi, Al Majma'ah, Shaqraa, Tharmada'a, Dhurma, Al-Gway'iyyah, Al-Hariq, Hotat Bani Tamim, Layla, As-Sulayyil, jeung Wadi Ad-Dawasir.

Dina budaya populérÉdit

Novel kahiji Bahiyyih Nakhjavani, The Saddlebag – A Fable for Doubters and Seekers, ngagambarkeun kajadian nu latarna di Plato Najd sapanjang rute Haji antawis Makkah jeung Madinah dina 1844–1845.

Tingali ogéÉdit

Citakan:Pre-Saudi states