Buka ménu utama

Nusa Tenggara Wétan

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Nusa Tenggara Wetan)

Nusa Tenggara Wétan nyaéta hiji propinsi di Indonésia nua ya di beulah wétan kidul Indonésia. Propinsi ieu ngawengku sababaraha pulo, di antarana Florés, Sumba, Timor, Komodo jeung Roté. Ibu kotana nyaéta Kupang, Timor Kulon.

Nusa Tenggara Wétan
Coat of arms of East Nusa Tenggara.svg

Lambang Nusa Tenggara Wétan
Nusa Tenggara Timur.png

Peta lokasi Nusa Tenggara Wétan
Koordinat
Dasar hukum UU 64/1958
Tanggal penting
Ibu kota Kupang
Gubernur Frans Lebu Raya
Lega 46.137,87 km²
Pangeusi 4.083.639 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 15
Kota 1
Kacamatan 186
Kalurahan/Désa 2.650
Suku SukuManggarai, Suku Ngada, Suku Nge Reo, Suku Ende, Suku Sikka, Suku Larantuka, Suku Solor, Suku Alor, Suku Rote, Suku Sabu, Suku Sumba, Suku Lamaholot, Suku Labala, Suku Kedang
Ageman Kristen (90,9%), Islam (8,8%), Hindu (0,082%), Buda (0,034%)
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Moree

Ramatloka resmi:

(?)

PamaréntahanÉdit

Tempo ogéÉdit

  • Sasando, instrumén musik petik ti daérah ieu.
  • Pasola, kaulinan ngabalangkeun lembing ti luhur kuda.
  • Nyalé, upacara néwaj lauk di basisir.

Citakan:NTT