Buka ménu utama


Observatorium Boscha, Lémbang, Bandung, Indonésia

Observatorium Bosscha mangrupa tempat peneropongan béntang pangheubeulna di Indonésia.[1] Observatorium Bosscha diadegkeun tanggal 1 Januari 1923 ku Perhimpunan Bintang Hindia Belanda dina mangsa jajahan beheula.[1] Observatorium ieu mimitina miboga tujuan pikeun ngamajukeun Élmu Astronomi di Hindia Belanda (Indonésia).[1]

Observatorium ieu loba didanaan ku Karel Albert Rudolf Bosscha saurang tuan taneuh di kebon téh Malabar, observatorium ieu tempatna di Lémbang, kira-kira 15 kilométer ti bagian kalér Dayeuh Bandung, Jawa Barat.[1] Lega na kira-kira genep héktar, jangkungna kira-kira 1.300 méter. Tempat ieu dipaké pikeun ngimeutan béntang-béntang, planét-planét sarta barang-barang luar angkasa séjénna.[1]

Observatorium pangalusna di Asia Tenggara ieu miboga lima teleskop géde, nyaéta Téléskop Refraktor Dobel Zeiss, Téléskop Schmidt Bima Sakti, Téléskop Refraktor Bamberg, Téléskop Cassegrain GOTO jeung Téléskop Refraktor Unitron.[1] Unggal téléskop ieu miboga fungsi na masing-masing saluyu jeung kaperluanana.[1]

1. Beurang, nyaéta pikeun nempo fasilitas observatorium, nempo sarta meunang pedaran ngeunaan teleskop jeung astronomi sacara umum.[2]

2. Peuting, nyaéta pikeun nempo fasilitas observatorium, meunang pedaran ngeunaan astronomi, sarta bisa nempo barang-barang luar angkasa, lamun cuacana cerah.[2]

3. Peuting sarta kunjungan khusus, luyu jeung jadwal aktifitas panalungtikan di Boscha (misal ngimeutan samagaha bulan, atawa komét).[2]


Nulis.jpg



RujukanÉdit

  1. a b c d e f g Jelajah Bandung (Diakses tanggal 13 November 2011)
  2. a b c d Kunjungan (Diakses tanggal 13 November 2011)