Buka ménu utama


Öskemen (Basa Kazakh: Өскемен) atanapi Ust-Kamenogorsk (Basa Rusia: Усть-Каменого́рск) nyaéta kota puseur administratif Propinsi Kazahstan Wétan di Kazakstan. Kota ieu dilayanan ku Bandar Udara Ust-Kamenogorsk.

Ust-Kamenogorsk

Өскемен
Ust1.jpg
Bandéra Ust-Kamenogorsk
Bandéra
Ségel resmi Ust-Kamenogorsk
Ségel
NagaraKazakstan
PropinsiPropinsi Kazakstan Wétan
Ngadeg1720
Disahkeun (kota)1868
Pamaréntahan
 • Akim (walikota)Islam Abishev
Lega
 • Total540 km2 (210 sq mi)
Pangeusi
 (2010)[1]
 • Total321,000
Zona wanciUTC+6 (BTT)
Kode pos
F0*****
Kode wewengkon+7 7232
Régistrasi tutumpakanF, 16
Ramatlokahttp://www.oskemen.kz

Eusi

AgamaÉdit

 
Masigit di Oskemen
 
Garéja Ortodoks Rusia

Aya 32 paguyuban kaagamaan di Oskemen ti 15 agama jeung kapercayaan, di antarana Islam, Kristen, jeung agama non-tradisional liannna. Aya 21 wangunan cagar budaya di kota ieu, di antarana nyaéta masigit jeung garéja Kristen Ortodoks.[2]

AngkutanÉdit

Kota kembarÉdit

Oskemen dikembarkeun jeung:

RujukanÉdit

  1. "Cities & towns of Kazakhstan". Pop-stat.mashke.org. February 25, 2009. Diakses tanggal January 25, 2011. 
  2. "Domestic policy". www.oskemen.kz. 19 April 2001. Diakses tanggal January 25, 2011. 

Tumbu kaluarÉdit