Pablo Ruiz Picasso (gumelar 25 Oktober 1881 – maot 8 April 1973 dina usia 91 taun) nyaéta saurang seniman anu katélah ku aliran kubisme jeung katélah sabagé palukis revolusioner dina abad ka-20.[1] Jenius seni anu ahli dina nyieun patung, grafis, keramik, kostum penari balet nepi ka tata panggung.[1] Gumelar di Malaga, Spanyol 25 Oktober 1881 Ngaran lengkapna Pablo (or El Pablito) Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso López.[1] Bapana Josse Ruiz Blasco, saurang profesor seni jeung indungna Maria Picasso Lopez.[1]

Pablo Picasso
Pablo Picasso
GumelarPablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso
25 Oktober 1881
Málaga, Spanyol
Tilar dunya8 April 1973 (yuswa 91)
Mougins, Prancis
PasaréanChateau of Vauvenargues
43°33′15″N 5°36′16″E / 43.554142°N 5.604438°E / 43.554142; 5.604438
KabangsaanSpanyol
AtikanJosé Ruiz y Blasco (ayah),
Real Academia de Bellas Artes de San Fernando
Dipikawanoh salaku/lantaranPainting, Drawing, Sculpture, Seni grafis, Keramik
Karya nu katelahLes Demoiselles d'Avignon (1907)
Guernica (1937)
The Weeping Woman (1937)
Gerakan pulitikKubisme
PasanganOlga Khokhlova (1918–55)
Jacqueline Roque (1961–73)
Tanda tangan Pablo Picasso

Ngeunaan Pablo PicassoÉdit

Pablo Picaso nyaéta saurang seniman lukis ti Spanyol anu nancepkeun éksistensi lukisan sabagé karya seni anu ngandung unsur estetika jeung pemaknaan anu jero.[2] Anjeunna miboga gaya lukisan, imaginasi, jeung vitalitas anu luhur diunggal karya-karyana.[2] Anjeunna seniman produktif jeung geus ngahasilkeun karya leuwih ti 20.000 salila 75 taun.[2] Lukisan Picaso miboga estetika, makna jeung gaya anu khas nu ahirna loba dipikaresep ku kolektor jeung anu nyebabkeun harga lukisanna awis.[2]

RujukanÉdit