1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

8 April nyaéta poé ka-98 dina sataun (ka-99 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 267 poé.

KajadianÉdit

  • 217 – Kaésar Romawi Caracalla ditelasan, tuluy diganti ku pajabat Pongawa Pretorian-na,  Marcus Opellius Macrinus.
  • 1232Perang Mongolia-Jin: Urang Mongolia ngamimitian pangepungan ka Kaifeng, puseur nagri Dinasti Jin.
  • 1271 – Di Syria, Sultan Baibars nalukkeun Bénténg Krak des Chevaliers.
  • 1783 – Catherine II ti Rusia nyapluk Kriméa.
  • 1796Carl Friedrich Gauss, matematikawan Jérman, ngabuktikeun hukum timbal balik kuadrat.
  • 1820 – Patung Venus de Milo katimu di Pulo Aegean di Milos.
  • 1832 – Perang Black Hawk: Kira-kira tilu ratus urang pasukan Infantri Ka-6 Amérika Sarikat miang ti St. Louis, Missouri pikeun nyanghareupan urang Indian Sauk.
  • 1866Italia jeung Prusia ngagabung pikeun ngalawan Karajaan Austria.
  • 1904 – Perancis jeung Karajaan Inggris néken pasini Entente cordiale.
  • 1906Auguste Deter, jalma nu munggaran didiagnosis Alzheimer, maot.
  • 1911 – Fisikawan Walanda, Heike Kamerlingh Onnes manggihan superkonduktivitas.
  • 1924 – Pangadilan Syariah dibubarkeun di Turki, dina raraga réformasi Ataturk.
  • 1942Perang Dunia II: Pangepungan Leningrad: Pasukan Soviét muka jaringan rél karéta ka Leningrad.
  • 1942 – Perang Dunia II: Jepang ngarebut Bataan di Philipina..
  • 1950 – India jeung Pakistan néken Pakta Liaquat–Nehru.
  • 1953 – Pamingpin Mau Mau, Jomo Kenyatta disidang ku pangawasa Kénya Inggris.
  • 1954 – Pasawat Harvard Canadair nu Angkatan Udara Royal Kanada diadu jeung pasawat Canadair North Star Maskapai Trans-Kanada di saluhureun Moose Jaw, Saskatchwan, nelasan 37 jalma..
  • 1961 – Hiji beledugan disaluhureun Kapal MV Dara di Teluk Parsi nelasan 238 jalma.
  • 1968 – Gangsters Henry Hill jeung Jimmy Burke ngagarong Maskapai Perancis, nyokot duit $420.000.
  • 1970 – Pangeboman sakola Bahr El-Baqar: Para pangebom Israél nyerang hiji sakola di Mesir. Opat puluh hiji budak sakola palastra.
  • 1983 – Di hareupeun 20 turis, David Copperfield ngaleungitkeun Patung Liberty.
  • 1993Républik Makedonia Kalér ngagabung ka PBB.
  • 2006 – Pangbantéyan Shedden: Mayit dalapan jalma nu kabéhanna ditémbak, katimu di hiji tegal di Shedden, wilayah Elgin, Ontario. Rajapati ieu langsung dikaitkeun jeung Kleub Motor Bandidos.
  • 2008 – Pangwangunan gedong panyakar langit nu ngahiji jeung turbin angin di Bahrain (Bahrain Trade Center), anggeus.
  • 2013 – Nagara Islam Irak aub kana Perang Sodara di Syria sarta nyatakeun ngagabung jeung Front Al-Nusra maké ngaran Islamic State of Iraq and ash-Sham (ISIS).
  • 2019 – Opat welas ton kulit tina 36.000 peusing nu diselendepkeun katimu di Singapura, panggedé-gedéna panyelendepan kulit peusing nu kungsi katimu di dunya.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré /poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit