Hai,kuring Fahri

Kuring oge kirang ngartos dina nalika sunda. Nanging salam kenal :)

su-1 Pamaké ieu gaduh kamampuan basa Sunda dasar.
jv-1 Panganggé puniki gadhah kawruh dhasar basa Jawi.
id-4 Pengguna mampu bersumbangsih dengan bahasa Indonesia mendekati penutur ibu.
ms-2 Pengguna ini boleh menyumbang dengan taraf yang sederhana dalam Bahasa Melayu.
en-1 This user is able to contribute with a basic level of English.


Tepas

Kemis, 18 Agustus 2022 · 20 Muharam 1444 H / 1956 · 10.27 UTC ·
ᮃᮊ᮪ᮞᮛ
         
Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda, anu bisa diédit ku saha baé.

Budaya · Géografi · Sajarah · Sunda · Téhnologi · Kategori Séjén

Nepi ka danget ieu geus aya
61.276 artikel sarta 28.398 pamaké nu kadaptar



18/08/2022 · 10.27 UTC ·          

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 61.276 artikel jeung 28.398 pamaké kadaptar.

1945 - UUD Républik Indonésia 1945 disahkeun dina sidang PPKI

Poé ieu dina sajarah

684 - Pihak Umayyah ngéléhkeun Ibn Zubair, ngukuhkeun kakawasaanna di Syria.
1868 - Pierre Jules César Janssen manggih hélium.
1877 - Asaph Hall manggih Phobos, bulan pangbadagna Mars.
1945 - Sukarno ngajabat minangka présidén munggaran Indonésia, sanggeus proklamasi na poé kamarina.


Gambar Petingan

Réféktorium

Réféktorium (rohangan dahar) di Kastil Rakvere, Éstonia.

Artikel Petingan

Républik Indonésia

Républik Indonésia nyaéta hiji nagara nu diliwatan ku gurat khatulistiwa jeung aya di antara Buana Asia jeung Australia sarta antara Samudra Pasifik jeung Samudra Hindia. Indonésia mangrupa nagara kapuloan nu panggedéna sadunya, diwangun ku 13.487 pulo, ku kituna disebut ogé Nusantara. Kalawan populasi disawang 222 yuta jiwa dina taun 2006, Indonésia minangka nagara nu populasina panglobana kaopat sadunya sarta nagara populasi pangagem Islam nu panglobana sadunya, sanajan sacara resmi Indonésia lain nagara Islam.

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun
Wikipédia geus kawilang loba.
Anjeun bisa miluan ngamekarkeun
ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

PANGLAWUNGAN

 

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan
ku nu maracana. Kiwari geus aya 61.276 artikel.
Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir
sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik
tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.

NULIS DI WIKIPÉDIA

 
Pakakas Wiki
 
Tarjamahkeun Artikel
 
Warta Kiwari
 

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Bali • Banjar
Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa
Madura • Malayu • Minang • Nias • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku

Wikipédia Nusantara
 
  1. Basa Inggris (6.492.043 artikel)
  2. Basa Cébu (6.125.905 artikel)
  3. Basa Swédia (2.562.086 artikel)
  4. Basa Jérman (2.686.311 artikel)
  5. Basa Perancis (2.419.487 artikel)
Wikipédia Pangonjoyna
 
Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 61.276 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



Portal:Keur lumangsung/Agustus 2022

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Bali • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Madura • Malayu • Minang • Nias • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)

Sakabéh Wikipédia