Hai,kuring Fahri

Kuring oge kirang ngartos dina nalika sunda. Nanging salam kenal :)

su-1 Pamaké ieu gaduh kamampuan basa Sunda dasar.
jv-1 Panganggé puniki gadhah kawruh dhasar basa Jawi.
id-4 Pengguna mampu bersumbangsih dengan bahasa Indonesia mendekati penutur ibu.
ms-2 Pengguna ini boleh menyumbang dengan taraf yang sederhana dalam Bahasa Melayu.
en-1 This user is able to contribute with a basic level of English.


Tepas

14/04/2021 · 22.43 UTC ·          

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60.723 artikel jeung 25.784 pamaké kadaptar.

1865 - Abraham Lincoln ditémbak ku John Wilkes Booth

Poé ieu dina sajarah

1294 - Timur jadi raja Mongolia jeung Dinasti Yuan.
1849 - Hongaria nyatakeun merdéka ti Austria.
1902 - J.C. Penney muka tokona nu munggaran di Wyoming.
1912 - Titanic, neunggar gunung és di Atlantik Kalér.
2003 - Pasukan AS di Baghdad néwak Abu Abbas.

Gambar Petingan

Lauk Balasak

Lauk balasak, Balantiocheilos melanopterus (Bleeker, 1851), di Kebon Binatang Karlsruhe, Karlsruhe, Jérman.

Artikel Petingan

Dasasila Bandung

Dasasila atawa Dasasila Bandung nya éta 10 poin hasil ti Konperénsi Asia-Afrika (KAA) nu dilaksanakeun ti kaping 18 nepi ka 24 April taun 1955. Sapuluh poin éta ngawengku prinsip-prinsip dasar nu dijadikeun pituduh jeung acuan pikeun hubungan antar bangsa.

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.723 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



Portal:Keur lumangsung/April 2021

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Bali • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Madura • Malayu • Minang • Nias • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)

Sadaya Wikipédia