Sir James Paul McCartney, MBE (gumelar di Liverpool, Inggris, 18 Juni 1942; umur 78 taun) nyaéta panyanyi Inggris. Anjeunna kasohor salaku salah sahiji tanaga The Beatles. Kalayan John Lennon dina taun 1960-an, anjeunna ngawangun kerjasama penulis lagu anu suksés.[1] Anjeunna masih kénéh musik aktif sareng salaku musisi dugi ka ayeuna, penghasilan nyaéta salah sahiji anu pangluhurna di Inggris. Saatos putusan éta Beatles, McCartney sareng garwa na, Linda McCartney ngawangun Wings anu parantos suksés dina pertengahan taun 1970-an. Saenggeus Wings pecah, anjeunna angkat solo dugi ka ayeuna.

Sir Paul McCartney CH MBE
Paul McCartney, 2018
Profil
NamiJames Paul McCartney
AliranMusik rock, pop rock, psychedelic rock, experimental rock, rock and roll, classical, pop
Pacabakanpenyanyi-penulis lagu, musisi, artis, aktivis
Alat musikVocal, gitar bass, gitar, kibor
Taun aktip1957—ayeuna
LébelHear Music
Apple Records
Parlophone Records
Capitol Records
Columbia Records
EMI Music Group
Maén diThe Beatles, The Fireman, The Quarrymen, Wings
Ramatlokawww.paulmccartney.com
Alat musik husus
Hofner 500/1
Rickenbacker 4001S
Gibson Les Paul
Epiphone Casino
Epiphone Texan

RujukanÉdit

  1. Newman, Jason (23 August 2011). "It Takes Two: 10 Songwriting Duos That Rocked Music History". billboard.com. Diarsipkan dari versi asli tanggal 23 June 2018. Diakses tanggal 5 October 2017. By any measure, no one comes close to matching the success of The Beatles' primary songwriters. 

Tumbu luarÉdit

 
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]