Buka ménu utama

Pikiran Rakyat nyaéta surat kabar anu diterbitkeun di Bandung, Jawa Barat.[1] Surat kabar ieu diadegkeun tanggal 24 Maret 1966.[1] Nu boga jasana nyaéta Atang Ruswita, wartawan senior.[1] Pikiran Rakyat miboga slogan Dari Rakyat, Oleh Rakyat, Untuk Rakyat.[1]

SajarahÉdit

Bulan Januari 1966, di Kota Bandung sajumlahing wartawan anu teu garawé alatan Koran milik Bandung N.V. nyaéta Pikiran Rakyat eureun teu terbit deui.[1] Koran nu mimiti terbit tanggal 30 Mei 1950 kudu eureun lantaran telat nyakupan katangtuan anu sakuduna unggal koran pikeun berafiliasi kalayan salah sahiji kakuatan politik atawa milih ngahiji jeung koran anu ditangtukeun ku Departemen Penerangan.[1] Alatan aya pangrojong ti Panglima Kodam (Pangdam) Siliwangi Ibrahim Adjie, wartawan-wartawan anu di wakilan Sakti Alamsyah jeung Atang Ruswita nerbitkeun Koran Angkatan Bersenjata édisi Jawa Barat anu berfaliasi jeung Harian Umum angkatan bersenjata anu terbit di Jakarta kalayan surat izin terbit (SIT) No. 021/SK/DPHM/SIT/1966.[1] Tapi encan sataun koran ieu terbit, ''Menteri Penerangan'' teu ngawidian deui pikeun koran ieu terbit deui.[1] Harian Umum Pikiran Rakyat anu diterbitkeun ku PT. Pikiran Rakyat Bandung kalayan Surat Ijin Usaha Penerbitan Pers (SIUPP) No.035/SK. MENPEN/SIUPP/A.7/1986 tanggal 11 Pebruari 1986 jeung dicetak di PT Graha Bandung, dina poé-poé nu tangtu sacara periodik aya Suplemen Gelora (ngeunaan olahraga), Khazanah (ngeunaan budaya), Binangkit (ngeunaan kewanitaan) jeung Cakrawala (ngeunaan iptek).[1]

Grup Pikiran RakyatÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i Mengenal Lebih Dekat Pikiran Rakyat (Dicutat tanggal 25 November 2011)
  2. a b c d e Menjadi Grup Pikiran Rakyat (Dicutat tanggal 25 November 2011)