1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

24 Maret nyaéta poé ka-83 dina sataun (ka-84 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 282 poé.

KajadianÉdit

  • 1199 – Raja Richard I ti Inggris, tatu ku panah crossbow nalika keur perang di Perancis, antukna palastra dina tanggal 6 April.
  • 1401Raja Timur ti Turki-Mongolia ngajarah Damaskus.
  • 1603 – James VI ti Skotlandia diistrénan jadi Raja James I Nagara Inggris jeung Irlandia, nalika maotna Ratu Elizabeth I.
  • 1603 – Tokugawa Ieyasu dileler ku gelar shogun ti Kaésar Go-Yōzei, sarta ngadegkeun Shogun Tokugawa di Édo, Jepang.
  • 1860Insidén Sakuradamon di Jepang: Panelasan Pupuhu Menteri Jepang (Tairō) Ii Naosuke.
  • 1869 – Pasukan Titokowaru nu pamungkas nyerah ka pamaréntah Selandia Anyar, mungkas pangbarontakanna.
  • 1878 – Kapal frigate Inggris HMS Eurydice tilelep, nelasan leuwih ti 300 jalma.
  • 1882Robert Koch ngabéwarakeun panimuan Mycrobacterium tuberculosis, baktéri nu ngakibatkeun TBC.
  • 1885Perang Cina-Perancis: Cina meunang dina Patempuran Bang Bo di wates Tonkin-Guangxi.
  • 1896 – A.S. Popov nyieun sinyal radio nu munggaran dina sajarah.
  • 1934 – Kongrés AS ngaluarkeun Akte Tydings–McDuffie Act, ngameunangkeun Philipina pikeun maréntah sorangan.
  • 1946 – Nalika kudu nyérénkeun Bandung Kidul ka Inggris, pangeusina ngabeuleum heula gudang-gudang jeung wangunan-wangunan lianna dina hiji kajadian nu kiwari nelah ku Bandung Lautan Api.
  • 1958Elvis Presley asup kana wajib militer di Angkatan Perang AS.
  • 1976 – Di Argéntina, pasukan angkatan perang ngarugrugkeun pamaréntahan konstitusional Présidén Isabel Peron sarta ngamimitian periode pamaréntahan diktator.
  • 1993 – Panimuan Komét Shoemaker–Levy 9.
  • 1998 – Mitchell Johnson jeung Andrew Golden, umur 11 jeung 13, némbakan guru-guru jeung murid-murid di SMP Westside di Jonesboro, Arkansas; lima urang palastra sarta sapuluh lianna taratu.
  • 1998 – Hiji tornado narajang Dantan di India, nelasan 250 jalma sarta nyideraan 3.000 lianna.
  • 1998 – Operasi bedah Navigasi Ruas Tulang nu munggaran dirojong ku komputer dipidangkeun di Universitas Regensburg, Jérman.
  • 1999Perang Kosovo: NATO ngamimitian serangan ka Yugoslavia tanpa kasatujuan ti Déwan Kaamanan PBB (UNSC), kala munggaran NATO nyerang nagara nu ngadaulat.
  • 1999 – Hiji lori nu mawa mantega jeung tipung kaduruk di Torowongan Mont Blanc. Ngakibatkeun maotna 38 jalma.
  • 2002 – Dina Academy Awards ka-74, Halle Berry jadi awéwé munggaran ti kaum kulit warnaan nu meunangkeun panghargaan.
  • 2003Liga Arab ngaluarkeun résolusi nu nungtut kaluarna pasukan AS jeung Inggris ti Irak.
  • 2013 – Tujuh belas soldadu maraot dina hiji serangan bom maéhan manéh di pos pangecékan militer di Waziristan Kalér, Pakistan.
  • 2015 – Pasawat Germanwings 9525 murag di Pagunungan Alpén Perancis, dina hiji kajadian di mana pilotna siga nu ngahaja ngalakukeun panelasan masal jeung maéhan manéh, nelasan 150 jalma sajeroeunna.
  • 2016 –  Pamingpin Sérbia Bosnia, Radovan Karadzic divonis salah pikeun pangbantéyan masal di Srébénika taun 1995, meunang hukuman 40 taun panjara.
  • 2019 – Invéstigasi nu dipingpin ku Déwan Khusus Robert S. Mueller nyebutkeun taya bukti kolusi Donald Trump jeung Rusia dina Pamilu 2016.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / panginget-ngingetÉdit

  • Poé TBC Dunia

Tumbu luarÉdit